Unga Hörselskadade aktiviteter under 2024

Publicerat: 10 januari 2024
Hanna Bergström

Nu har Unga Hörselskadade klivit in i ett nytt år och det betyder att de finns aktiviteter för 2024, som du redan nu kan anmäla dig till! Här kan du se ett litet urval kring vad som kommer att hända under våren och sommaren med Unga Hörselskadade. Vill du se fler aktiviteter lokalt eller vill du redan nu anmäla dig så kan du gå in på kalendern.

Kom ihåg att du kommer behöver förnya ditt medlemskap nästa år, efter 1 januari, för att kunna delta på våra aktiviteter. Bli medlem i Unga Hörselskadade här. Du som var medlem förra året ska ha fått ett SMS eller ett mejl, där du kan förnya ditt medlemskap via länken.

17 februari – UH Mitt Årsmöte

Var med på en av din lokalförenings viktigaste mötesplats, nämligen årsmötet! Det är ett toppen ställe att börja engagera sig på lokalnivå eller ta steget att vara med som ledare för årets aktiviteter eller var med och utveckla din lokalförening och påverka vad du vill göra. UH Mitt årsmöte kommer att ske digitalt via zoom.
Anmäl dig senast: 16 februari Gå till anmälan här.

2 mars – UH Syd Årsmöte

Var med på en av din lokalförenings viktigaste mötesplats, nämligen årsmötet! Det är ett toppen ställe att börja engagera sig på lokalnivå eller ta steget att vara med som ledare för årets aktiviteter eller var med och utveckla din lokalförening och påverka vad du vill göra.
Anmäl dig senast: 26 februari Gå till anmälan här.

23 mars – UH Norr Årsmöte

Var med på en av din lokalförenings viktigaste mötesplats, nämligen årsmötet! Det är ett toppen ställe att börja engagera sig på lokalnivå eller ta steget att vara med som ledare för årets aktiviteter eller var med och utveckla din lokalförening och påverka vad du vill göra. UH Norr årsmöte kommer att ske digitalt via zoom.
Anmäl dig senast: 22 mars Gå till anmälan här.

6 – 7 april – Utbildning för dig vill jobba som ledare

Nu kan du som är 18+ ansöka om att jobba som ledare på våra läger! Är du intresserad av att jobba med barn och ungdomar? Är du driven och ansvarstagande? Har många ideér och vill skapa roliga minnen för våra medlemmar. Som ledare har du en viktig roll att vara förebild och du får minnen för livet.

För att bli lägerledare måste du vara minst 18 år när lägret börjar, det är ett plus om du kan teckenspråk eller har körkort. Du och andra ledare är med och gör lägerna till oförglömliga minnen för våra medlemmar som deltar. Du som ledare får ledarverktyg som du kan ha nytta av i framtiden. Anmäl dig senast: 10 mars Gå till anmälan här.

13 – 14 april – Hörselsmart ledarskap

Är du ung och har en hörselskada? Vill du utveckla ditt ledarskap eller fördjupa dig i ämnet? Är du intresserad av att lära dig mer om hörsel och diskutera vad det innebär att vara en hörselsmart ledare tillsammans med andra? Under denna helg arrangerar Unga Hörselskadade i samarbete med Hörselskadades Riksförbund ledarskapsutbildningen Hörselsmart ledarskap. Denna helg får du även möjligheten att lära känna andra ungdomar och ta del av nya verktyg och perspektiv som du kan applicera i din vardag.
Ansök senast: 3 mars Gå till anmälan här.

29 april – HiSUS Årsmöte

Var med på en av din lokalförenings viktigaste mötesplats, nämligen årsmötet! Det är ett toppen ställe att börja engagera sig på lokalnivå eller ta steget att vara med som ledare för årets aktiviteter eller var med och utveckla din lokalförening och påverka vad du vill göra.
Anmäl dig senast: 22 april Gå till anmälan här.

15 – 29 juni – Språkresa till England

Ha kul, lär dig engelska i en engelsk miljö och lär känna andra! Språkresan är för dig som är 14 – 17 år. Under språkresan får du tillsammans med andra unga lära dig engelska samtidigt som du utvecklar språket genom roliga aktiviteter och kurser. På språkresan går du i engelsk skola och du får bo hos en värdfamilj i Ilfracombe. Anmäl dig senast: 23 februari Gå till anmälan här.

23 – 30 Juni (v.26) – Teckenspråksveckan

Upplev sommaren i Dalarna, rättare sagt Leksand och teckenspråket. Detta är en god möjlighet för dig som är nyfiken på teckenspråket eller för dig som vill hålla ditt teckenspråk levande. Teckenspråksveckan är för dig som är mellan 13 – 30 år och då träffas unga ifrån hela Sverige. Deltagaravgift: 1500kr.
Anmäl dig senast: 5 maj Gå till anmälan här.

1 – 7 Juli (v. 27) – Seglarläger på Vässarö – Barn

Häng med och testa på sjö aktiviteter på scouternas ö, Vässarö. Testa på att segla optimist eller SUP, gör olika samarbetsövningar i scouternas anda och häng med på kanot utflykt med grillning. Passa på och träffa nya kompisar ifrån Unga Hörselskadade (UH). Detta läger är för dig som är mellan 7 – 12 år. Deltagaravgift: 1500 kr.
Anmäl dig senast: 21 april Gå till anmälan här.

1 – 7 Juli (v. 27) – Seglarläger på Vässarö – Ungdom

Häng med och testa på sjö aktiviteter på scouternas ö, Vässarö. Testa på att segla optimist eller SUP, gör olika samarbetsövningar i scouternas anda och häng med på kanot utflykt med grillning. Passa på och träffa nya kompisar ifrån Unga Hörselskadade (UH). Detta läger är för dig som är mellan 13 – 18 år. Deltagaravgift: 1500 kr.
Anmäl dig senast: 21 april
Gå till anmälan här.

5 – 11 augusti (v.32)IFHOHYP:s Summercamp

Häng med på IFHOHYP Summercamp, du där får träffa hörselskadade ifrån hela världen som samlas på en och samma plats, hitta nya vänner och ha kul! Detta är för dig som är mellan 18 – 35 år. Håll utkik när anmälan öppnas på sociala medier eller via utskick.

i Höst – Unga Hörselskadades Årsmöte

Åk på en av Unga Hörselskadades största mötesplatser, årsmötet! Under helgen träffas medlemmar ifrån hela Sverige och du får chansen att träffa nya vänner, vara med och utveckla Unga Hörselskadade, nominera till styrelsen eller komma med förslag på vad du vill att UH ska göra nästa år! Håll utkik när anmälan öppnas på sociala medier eller via utskick.