HiSUS Årsmöte

Ungdomar som pekar på en dator. Foto: John Schnobrich, Unsplash

29 apr

  • Årsmöte
  • Träffar

Tid: 18:00 - 20:00
Förening: Hisus & UHiS
Åldersgrupp: 0 - 30 år
Alla är välkomna på årsmötet!

Anmälan

Var med på en av din lokalförenings viktigaste mötesplats, nämligen årsmötet! Under årsmötet träffas medlemmar ifrån din lokalförening och du får chansen att träffa nya vänner, vara med och utveckla din lokalförening, påverka vad du vill göra, nominera till styrelsen eller komma med förslag på vad du vill att ni ska göra! Det är ett toppen ställe att börja engagera sig på lokalnivå eller få nys på vad Unga Hörselskadade gör för något.

Kom ihåg att du behöver förnya ditt medlemskap eller bli medlem i UH Syd för att kunna vara med på årsmötet.

Vad gör man på ett årsmöte?

Ett årsmöte är en aktivitet där medlemmar, i din lokalförening, träffas på en och samma plats och fattar viktiga beslut kring vilka aktiviteter som ska ske under året, hur vi tillsammans ska påverka samhället, skolan/vården, ekonomin och hur lokalföreningen ska tänka framåt och göra i framtiden.

Du kan sitta med i styrelsen och och påverka vad ni vill göra lokalt, kanske skapa nya mötesplatser eller hitta nya vägar på hur ni ska få nya medlemmar i Unga Hörselskadade. Alla kanske inte vet om att vi finns. Det finns även plats att engagera sig som ledare för våra aktiviteter som vi kommer ha under året.

För att kunna vara med på HiSUS årsmöte behöver du vara medlem. Ju fler som kommer och uttrycker sin åsikt, desto större möjlighet har HiSUS att vara en demokratisk lokalavdelning. Det spelar ingen roll om du är liten eller stor, vi vill veta vad just du vill göra.

Du kan skriva / lämna in förslag

Har du kommit på en idé eller något som du vill förändra? Då kan du skriva en motion till årsmötet. En motion är ett förslag om en förändring som en eller flera medlemmar vill att årsmötet ska rösta om.

Du kan påverka vad HiSUS ska göra under året. Det kan att skapa nya mötesplatser eller hitta nya vägar på hur ni ska få fler engagerade medlemmar i HiSUS, någon ny verksamhet, att man vill engagera sig i skolfrågor eller något helt annat. Det är bara fantasin som sätter gränser!

Mejla ditt förslag till hisus@uh.se innan 14 april 2024.