Språkresa till England

15 jun - 29 jun

  • Internationellt
  • Läger
  • Träffar
  • Utbildning

Tid: 13:00 - 10:00
Förening: Riksorganisation
Åldersgrupp: 14 - 17 år
Plats: Ilfracombe, England
Kostnad: 24.500-26.700 kr
Sista anmälningsdag: 28 mars
För att resan ska bli av behöver det vara minst 6 deltagare.

Anmälan
Ilfracombe Nick Sexton, Unsplash

Ha kul, lär dig engelska i en engelsk miljö och lär känna andra! Språkresan är för dig som är 14 – 17 år. Under språkresan får du tillsammans med andra unga lära dig engelska samtidigt som du utvecklar språket genom roliga aktiviteter och kurser.

På språkresan går du i engelsk skola och har engelsktalande lärare. Undervisningen sker i en liten grupp med de andra deltagarna på språkresan. Du har 15 lektioner á 60 min varje vecka. Fokus är att du ska förstå och tala engelska bättre.

Välj ett fritidsprogram

Du väljer även ett fritidsprogram. På fritidsaktiviteterna har du tillsammans med eleverna på skolan och alla aktivitets ledare talar bara engelska, vilket innebär ännu mer språkträning. Skolan arrangerar också egna aktiviteter och utflykter som är gemensamma för alla elever på skolan, exempelvis fotboll, volleyboll och utflykter till stränder, nationalparker, grottor och andra städer. Skolan arrangerar även kvällsaktiviteter som disco, karaoke och grillpartyn.

Bo hos en engelsk familj (värdfamilj)

Du bor tillsammans med en annan kurskamrat från DHB eller UH hos en utvalda engelsk värdfamilj. Det kanske även bor elever från andra länder hos samma värdfamilj. Du får ha en engelsk vardag och utveckla din engelska.

Om Ilfracombe

Ilfracombe är en engelsk semesterort vid atlantkusten med ca 12.000 året runt-invånare. Staden är en bas för lokala fiskare och en mysig kustort med många fina stränder i omgivningarna. Landskapet är vackert och omväxlande och ett av de mest oförstörda i England.

Du kanske tror att det inte finns så mycket att göra på en så pass liten ort? Då misstar du dig! Tvärtom är det svårt att hinna med allt man vill göra. Om vädret är fint tillbringas många av de lediga stunderna på stranden där du kan bada, sola, sporta eller för all del plugga. Det är lätt att ta sig runt till fots, och mycket tid läggs säkerligen på att fika, (fönster)shoppa och utforska staden med nyvunna vänner.

Du kan söka bidra för språkresan

För denna resa så kan man söka bidrag för och många deltagare har fått bidrag tidigare år.

Tysta Skolan (Deras ansökan är öppen 1 september – 28 februari varje år)
HRF Stiftelser (Deras ansökan är öppen 1 oktober – 31 mars varje år)