Påverka

Vad brinner du för?

I en demokrati har alla rätt att göra sin röst hörd. Vi tror att rösterna hos de en fråga gäller dessutom är extra viktiga att ha med i alla former av beslut som påverkar oss. Därför arbetar vi med intressepolitik för att skapa ett bättre samhälle för alla personer med hörselskada i världen.

Unga Hörselskadade arbetar med att påverka för ett bättre samhälle för alla barn och unga med hörselskada. Det gör vi bland annat genom att sprida kunskap, uppmärksamma problem eller vad som skulle kunna göras bättre, och genom att samtala med politiker, myndigheter och andra beslutsfattare. Här kan du läsa mer om vårt arbete med intressepolitik.

 

Politik och påverkansgruppen

Unga Hörselskadade har en arbetsgrupp för politik och påverkan som består av medlemmar som är intresserade av att jobba med dessa frågor. Arbetsgruppen träffas vid behov och du som medlem har också möjlighet att vara med i arbetsgruppen.

En tjej på en tågstation med en mobil i handen.

Engagera dig där du bor

Påverka hur tillgängligheten är i din skola till vilka hjälpmedel du har möjlighet att få eller få chans att prata med hörselvården vad du tycker ska förbättras. Många av de beslut som rör unga med hörselskada fattas på lokal nivå runtom i landet.

Sprid kunskap

Alla vi har en viktig roll att sprida information om hur barn och unga med hörselskada upplever olika situationer men också uppmärksamma andra om att vi hörselskadade finns också.

Vad vi tycker

Allt vårt intressepolitiska arbete utgår från vårt politiska program som är fastställt av årsmötet. Om du vill läsa mer om våra åsikter på olika områden kan du göra det genom att läsa mer på sidan vad vi tycker.

Vad vi tycker

Nyheter

Årsmöte för IFHOHYP 2023
24 apr 2023

IFHOHYP årsmöte 2023

Den 19 – 23 april så reste repesentanter ifrån Unga Hörelskadade, Jonathan Sohlmér, Milena Grigoryan, Linnea Ruf och Jonathan Ehlebjörk Wahlström, till Polen. Där har de deltagit på en konferens i staden Poznań som ligger i Polen, som arrangerades av den polska organisationen SUITA. På...

Nuft årsmöte 2023
24 apr 2023

Nuft årsmöte 2023

I helgen var andra vice ordförande Ida , ledamot Amanda och ordförande Johanna på @nuft_se årsmöte. Under helgen fick Johanna förnyat förtroende för att sitta i Nufts styrelse. Vi diskuterade tillgänglighet och vad våra organisationer jobbar med. På söndagen fick vi besök av Malin Danielsson från...

25 jan 2023

Tidöavtalet slår hårt mot nyanlända med funktionsnedsättning

Idag skriver vår ordförande Johanna Forsberg tillsammans företrädare för ett antal organisationer på Dagens Samhälles debattsida om att de begränsningar som aviserats med Tidöavtalet och hur de riskerar att slå hårt mot nyanlända med funktionsnedsättning. Läs debattartikeln...