Vill du vara med?

Foto: Marvin Meyer, Unsplash

Publicerat: 22 april 2020
HiSUS Kansliet

UHiS/HiSUS behöver din hjälp! Vi har haft stora ambitioner och stora planer, men inte riktigt kunnat genomföra dem. Nu undrar vi om du vill vara med och hjälpa till?! Vi är i startgroparna efter ett turbulent år. Ingenting är bestämt, så allas idéer är varmt välkomna.

Vad är det vi vill ha in för tankar och idéer då? Jo, UHiS/HiSUS ska nu när hela personalstyrkan är på plats börja driva vårt påverkansarbete. Med detta menar vi inte att sitta på massor av tråkiga möten med sega politiker, utan mer kreativt. Kampanjer på sociala medier, debattartiklar, aktioner, m.m. Är det någonting som bör förändras i din närhet som du vill att vi driver tillsammans med dig? Är det någonstans du inte blir förstådd, där du tycker att det finns behov av att din omgivning lär sig mer om hörselskadades situation?

Det finns många områden och många potentiella frågor, så frågan är, vad vill du driva? Utbildning, hörselvård, kollektivtrafik, tolkning, idrott, kultur, sociala medier och mycket mer. Tillvägagångsätten är oändliga och det är enbart kreativiteten som sätter gränserna.

Vi på UHiS/HiSUS vill bjuda in till samtal för att spåna på just detta och använda ditt engagemang för att påverka det som är viktigt för dig. Därför bjuder vi in till samtal under nästa vecka för att tillsammans kunna spåna idéer och tankar vad vi skulle kunna göra. Vi kan skriva eller samtala, du bestämmer.

Ambitionen är att senare samla alla personer som har idéer för att lyfta det bland samtliga intresserade att jobba med oss i alla viktiga frågor och att vi via zoom har ett gemensamt möte, där vi i stor grupp spånar idéer till något mer konkret.

Vad säger du? Är du intresserad kontakta oss på hisus@uh.se.

Hoppas vi hörs!

Fler nyheter

08 mar 2024

Anmälan är öppen till IFHOHYP SummerCamp 2024

Unga Hörselskadade och International Federation for Young Hard of Hearing People (IFHOHYP) bjuder in alla unga vuxna med hörselskada att vara en del av IFHOHYP SummerCamp 2024! SummerCamp är en vecka där du får möjlighet att tillsammans med nya och gamla vänner uppleva en spännande sommarvecka...

03 mar 2024

World Hearing Day

Idag, den 3 mars, är det World Hearing Day. Varje år väljer WHO ett tema att uppmärksamma särskilt och I år är temat “Changing mindsets.” Genom att bemöta fördomar och felaktig information om hörselskador så kan vi bidra till en bättre hörselvård för alla. Vi på UH vill därför bemöta stereotypen...

19 feb 2024

UH Mitts årsmöte

Den 17 februari genomförde UH Mitt sitt årsmöte digitalt. Årsmötet gick bra och årsmötet beslutade bland annat om en verksamhetsplan för 2024 och en styrelse på totalt 3 personer. Efter en massa punkter så nådde vi slutet för årsmötet och vi började diskutera kring vem som skulle vara...