Språkresa till england

Riksförbundet DHB och Unga Hörselskadade (UH) i samarbete med Avista Språkreseförmedlarna och Channel School of English i Ilfracombe.

Språkresan 13 - 27 juni är inställd

Pågrund av Corona viruset så har språkresan för 2020 blivit inställd.

SPRÅKRESAN FÖR 2020

Var: Ilfracombe, Devon, England
När: 13 juni-27 juni 2020
Ålder: 14-17 år
Kostnad: 15.000-17.000 kr, (exkl. flyg)

Vi rekommenderar att du bokar innan 31 januari för att ha möjlighet att söka bidrag. Minst fem deltagare behövs för att språkresan ska bli av.

Känner du någon kompis så tipsa gärna om resan. För frågor om resan kontakta Avista via e-post info@avista.nu eller 08-440 16 30.

Nu vågar jag prata engelska!

Deltagare som åkt på språkresa

Kom ihåg!

För att kunna delta på Språkresan så måste man vara medlem i Unga Hörselskadade och DHB, se till att bli medlem.

Information om språkresan

Undervisning och aktiviteter

När man åker på språkresan så kommer man få gå i engelsk skola där man har egna grupper med engelsktalande lärare. Undervisningen är 15 lektioner á 60 min/vecka. man fokuserar på att man ska förstå och tala engelska bättre.

Alla deltagare som åker på språkresan väljer även ett fritidsprogram. Här blandas våra deltagare med de andra eleverna på skolan och alla aktivitetsledare talar bara engelska, vilket innebär ännu mer språkträning. Skolan arrangerar också egna aktiviteter och utflykter som är gemensamma för alla elever på skolan, exempelvis fotboll, volleyboll, utflykter till stränder, nationalparker, grottor eller andra städer. Skolan arrangerar även kvällsaktiviteter som disco, karaoke eller grillparty.

Hörselteknisk utrustning

Vi har med oss hörselteknisk utrustning, med kombinerade mikrofoner/mottagare, så att alla har möjlighet att vara delaktiga under lektionerna.

Aktiviteter man kan välja

Exploring Devon – Exploring Devon är ett brett utflykts- och aktivitetsprogram.

Tennis – Här tränar du för en utbildad tennistränare.

Ridning –  Lär dig att rida och sköta hästar. (Ridningen är i första hand på lägre och medelbra nivåer)

Streetdance – Bli undervisad i street dance, hip hop och modern dans.

Bollsport – Pröva på olika bollsporter som fotboll, tennis, beach volleyboll och bordtennis

Sport och Fitness – Fitnessträning, yoga och föreläsningar om sportvetenskap, kost och hälsa. 

Musikalteater –  Öva att spela teater och rollspel, läsa repliker från manus, ljus och ljud.

Man hamnar i Ilfracombe

Ilfracombe är en engelsk semesterort vid atlantkusten med ca 12.000 åretruntinvånare. Staden är fortfarande en bas för lokala fiskare och en mysig kustort med många fina stränder i omgivningarna. Landskapet är vackert och omväxlande och ett av de mest oförstörda i England.

Du kanske tror att det inte finns så mycket att göra i en så pass liten ort, men då misstar man sig! Tvärtom är det svårt att hinna med allt man vill göra. Om vädret är fint tillbringas många av de lediga stunderna på stranden där man kan bada, sola, sporta eller för all del plugga. Det är lätt att ta sig runt till fots, och mycket tid läggs säkerligen på fika, (fönster)shopping och utforska staden med nyvunna vänner. 

Bo hos en engelsk familj (värdfamilj)

Deltagare från DHB och UH bor tillsammans två och två i utvalda engelska värdfamiljer, elever från andra länder kan också bo i samma värdfamilj. Lev i en engelsk vardag och få utveckla din engelska.

Ungdomsledare

En svensk ungdomsledare som kan både engelska och svenskt teckenspråk följer alltid med på resan. Ledaren stöttar deltagarna både vid undervisning, aktiviteter och fritid.

Språkresan betalas till Avista

I priset ingår 15 lektioner/vecka, bo hos värdfamilj, helpension, skolans aktiviteter, valt fritidsprogram och transferbuss från och till flygplatsen. Flyg bokas och betalas av deltagaren.

Vi rekommenderar flygbolag och flygtider som passar skolans transferbusstider. Då är också chansen större att du reser tillsammans med någon av de andra deltagarna i gruppen.

Sök om bidrag

Som deltagare kan söka bidrag hos Tysta skolan (sista februari), HRF:s stiftelser (sista mars) m.fl. Många deltagare har fått bidrag tidigare år.

Frågor?

Om ni har frågor kring bidrag, hörselteknik eller vill hitta boendekompis.
Kontakta DHB Östra – kansliet.ostra@dhb.se

 Box 1068, 164 25 Kista | Besöksadress: Isafjordsgatan 30B, 164 40 Kista
Telefon: 08-457 55 00 | E-post: kansli@uh.se | Bankgiro: 5235-4271

Läs mer om vår integritetspolicy.