Språkresa till england

Riksförbundet DHB och Unga Hörselskadade (UH) har ett samarbete med Avista Språkreseförmedlarna och Channel School of English i Ilfracombe.

Datum för språkresan: 17 juni – 1 juli 2023

Språkresan för 2023

Datum: 17 juni – 1 juli 2023
Plats: Ilfracombe, England
Ålder: 14 – 17 år
Kostnad: 20 800-23 000 kr exkl. flyg.
Sista anmälningsdag: 24 februari 2023

Vi rekommenderar att du bokar innan 24 januari för att ha möjlighet att söka bidrag (läs längre ner om vilka bidrag du kan ansöka om). För att resan ska bli av så måste minst fem deltagare åka.

Känner du någon kompis så tipsa gärna om resan. För frågor om resan kontakta Avista via e-post info@avista.nu eller 08-440 16 30.

Information om språkresan

Sök bidrag

Som deltagare kan du söka bidrag hos Tysta skolan (deadline sista februari) och HRF:s stiftelser (deadline sista mars). Många deltagare har fått bidrag tidigare år. Du kan också försöka att på egen hand hitta andra bidrag och stipendier att söka. 

Undervisning och aktiviteter

På språkresan går du i engelsk skola och har engelsktalande lärare. Undervisningen sker i en liten grupp med de andra deltagarna på språkresan. Du har 15 lektioner á 60 min varje vecka. Fokus är att du ska förstå och tala engelska bättre.

Du väljer även ett fritidsprogram. På fritidsaktiviteterna har du tillsammans med eleverna på skolan och alla aktivitetsledare talar bara engelska, vilket innebär ännu mer språkträning. Skolan arrangerar också egna aktiviteter och utflykter som är gemensamma för alla elever på skolan, exempelvis fotboll, volleyboll och utflykter till stränder, nationalparker, grottor och andra städer. Skolan arrangerar även kvällsaktiviteter som disco, karaoke och grillpartyn.

Aktiviteter man kan välja

Exploring Devon ingår i första veckan – Exploring Devon är ett brett utflykts- och aktivitetsprogram.

Tillval till andra veckan:

Tennis – Här tränar du med en utbildad tennistränare.

Ridning –  Lär dig att rida och sköta hästar. Ridningen är i första hand på låg och medelavancerad nivå.

Streetdance – Bli undervisad i street dance, hip hop och modern dans.

Bollsport – Pröva på olika sporter som fotboll, tennis, beachvolleyboll och bordtennis.

Sport och Fitness – Fitnessträning, yoga och föreläsningar om sportvetenskap, kost och hälsa. 

Man hamnar i Ilfracombe

Ilfracombe är en engelsk semesterort vid atlantkusten med ca 12.000 åretrunt-invånare. Staden är en bas för lokala fiskare och en mysig kustort med många fina stränder i omgivningarna. Landskapet är vackert och omväxlande och ett av de mest oförstörda i England.

Du kanske tror att det inte finns så mycket att göra på en så pass liten ort? Då misstar du dig! Tvärtom är det svårt att hinna med allt man vill göra. Om vädret är fint tillbringas många av de lediga stunderna på stranden där du kan bada, sola, sporta eller för all del plugga. Det är lätt att ta sig runt till fots, och mycket tid läggs säkerligen på att fika, (fönster)shoppa och utforska staden med nyvunna vänner. 

Bo hos en engelsk familj (värdfamilj)

Du bor tillsamman med en kurskamrat från DHB eller UH hos en utvalda engelsk värdfamilj. Det kanske även bor elever från andra länder hos samma värdfamilj. Du får ha en engelsk vardag och utveckla din engelska.

Ungdomsledare

En svensktalande ungdomsledare som kan både engelska och svenskt teckenspråk följer alltid med på resan. Ledaren stöttar deltagarna vid undervisning, under aktiviteter och på fritiden.

Språkresan betalas till Avista

I priset ingår 15 lektioner i veckan, boende hos värdfamilj, helpension, skolans aktiviteter, valfritt fritidsprogram och transferbuss från och till flygplatsen. Flyget måste du boka och betala själv.

Vi rekommenderar dock flygbolag och flygtider som passar skolans transferbusstider. Då är också chansen större att du reser tillsammans med andra från UH eller DHB.

Hörselteknisk utrustning

Vi har med oss hörselteknisk utrustning med kombinerade mikrofoner/mottagare, så att alla har möjlighet att vara delaktiga under lektionerna.

Frågor?

Kontakta DHB Östra på kansliet.ostra@dhb.se om ni har frågor om bidrag, hörselteknik eller vill hitta boendekompis.

Citat ifrån språkresan

Nu vågar jag prata engelska!
– Deltagare som åkt på språkresan

Ungdomarna växer när de får åka i väg och stå på egna ben. De kommer hem med ett nytt självförtroende, både i engelska och som människor.
– Ungdomsledare som åkt på språkresan