Varför internationellt engagemang?

Publicerat: 9 september 2022
Rebekah Krebs, MyRight

Varför internationellt engagemang? – ett webbinarium

19 september, kl. 16.00-18-00, sker digitalt på Zoom

Vill du lära dig mer om internationellt utvecklingsarbete? Varför det är viktigt och vad vi kan göra för att skapa förändring? Då ska du delta på Inkludera Flera och LSU:s webbinarium.

Tillsammans med tre inspiratörer från olika organisationer utforskar vi flera sätt att engagera sig i internationella frågor. Vi fokuserar på hur man genom organisationer kan skapa och utveckla ett engagemang för internationellt arbete.

Webbinariet är interaktiv och du som deltagare kommer ha möjlighet att ställa frågor och diskutera i mindre grupper.

MÖT VÅRA INSPIRATÖRER!

MARTINA ORSANDER, SAVE THE CHILDREN

Martina är Global lead för inkludering av barn med funktionsnedsättning på Save the Children. Martina arbetar med inkludering av barn med funktionsnedsättning inom områden som hälsa, utbildning och fattigdomsbekämpning.

HANIN SHAKRAH, AMNESTY INTERNATIONAL

Hanin är människorättsjurist, tidigare journalist och arbetar nu med individer som lever under hot. Hanin leder och utformar också digitala kampanjer och aktivism.

LUKAS APPELQVIST, UNGA MED SYNNEDSÄTTNING

Lukas är samordnare för Unga med Synnedsättnings internationella grupp. Dem jobbar bland annat med ett utvecklingssamarbete som bedrivs i samarbete med deras partnerorganisation BYAN (Blind Youth Association Nepal).

ANMÄLAN

Anmäl dig till anmalan@myright.se eller genom att smsa 0738851564 senast 14 september.
I din anmälan måste du uppge:

  • Namn
  • Mejladress för utskick av möteslänk
  • Eventuella tillgänglighetsbehov
  • Vill du få gratis fika hemskickat innan webbinariet är du välkommen att uppge din hemadress

VILKA ÄR VI?

INKLUDERA FLERA

Inkludera Flera drivs av MyRight som är den svenska funktionsrättsrörelsens organisation för internationellt utvecklingsarbete. Syftet med Inkludera Flera är att stärka och utveckla engagemanget för globala funkisfrågor inom den svenska funktionsrättsrörelsen.

LSU

LSU – Sveriges ungdomsorganisationer är en intresse- och samarbetsorganisation som samlar 83 nationella ungdomsorganisationer. Vår uppgift är att stärka ungas demokratiska organisering med mänskliga rättigheter som utgångspunkt.