Hampus får HRF:s Kulturpris

Publicerat: 23 juni 2021
Kansliet

Igår fick Hampus Sjöberg / Micheal Artz, HRF:s Jan-Peter Strömgrens Kulturpris! Priset delas ut till hörselskadade personer verksamma inom kulturområdet. Grattis ifrån Unga Hörselskadade!

Juryns motivering löd: ”…Konstnären Hampus Sjöberg/ Michael Artz gömmer inte undan eller neutraliserar. Hans målningar lyser i starka färger, liksom de kläder han skapar och bär. Det är rosa, turkost, gult och grönt i flödande fält. Måleriet är föreställande, men också förenklat i en kraftfull stil. Det är som att möta en färgexplosion, som vi inte kan vika undan ifrån.

Målningarna träffar ögat direkt och vi får lite av den energi som han har släppt ifrån sig. Han lyfter fram sina hörapparater som blixtrande juveler – pimpade, så de är omöjliga att inte se – och skapar glädje och nyfikenhet kring hörselnedsättning.Så befriande, och så många frågor som kan få sitt svar. Ett föredöme för andra, lite blygare. Tänk om fler skulle våga som Hampus Sjöberg – att lysa, skapa och existera på sina egna villkor….”

Kika på Hampus konst här: www.michaelartz.se