Vår verksamhet 2019

UH ledare och medlemmar vid sjö. Foto: Unga Hörselskadade
UH ledare och medlemmar vid sjö. Foto: Unga Hörselskadade

Publicerat: 30 januari 2019
Kansli

I år kommer vi att fokusera extra mycket på vår verksamhet! Vi vill ordna så roliga, intressanta, lärorika och givande aktiviteter och lägerverksamheter för våra medlemmar. Några av våra inplanerade aktiviteter har vi haft länge men vi har också ett par nya aktiviteter. Här nedan får ni all information om varje aktivitet vi ordnar nästa år. Ni kan också maila vår organisationssamordnare Hanna på hej@uh.se vid frågor. 

Du behöver också vara medlem hos oss för att kunna delta i våra läger och aktiviteter. Läs mer här om hur du går tillväga. 

Vinterläger 

I början på 2019 bjuder vi in till vinterläger i småländska Skuggebo. Lägergården ligger vackert vid sjön Rusken öster om Värnamo. Ledare från Unga Hörselskadade med egen erfarenhet av hörselskada finns på plats och förutom att genomföra aktiviteter finns de där för att skapa en bra grupp och för att varje deltagare ska få ut det bästa av dagarna. På lägret kommer vi ha kul i snön, pyssla, grilla och ha andra mysiga aktiviteter tillsammans. 

Var: Skuggebo (utanför Värnamo)
När: 3-6 januari 2019
Ålder: 6-15 år
Kostnad: 400 kr (resa ingår ej)
Sista anmälan: 6 december. Klicka här för att anmäla dig. 

Lägerledarutbildning 

Jobba som lägerledare hos oss (du gör din intresseanmälan på vår hemsida) och delta i denna viktiga utbildningshelg i Kista där du får planeringstid med andra lägerledare, verktyg för bra bemötande, konflikthantering, hjärt- och lungräddning,  krishanteringsplan med mera. 

Var: Unga Hörselskadades kansli i Kista, Stockholm
När: 12-14 april
Ålder: 18+
Antal: Alla som fått jobb som lägerledare
Kostnad: Gratis (inklusive aktiviteter, mat, boende och resor).
Sista anmälan: 24 mars. Klicka här för att anmäla dig. 

Konferens ”Mitt val av yrke” 

Konferens med fokus på inspiration och vägledning för dig som är ung och har en hörselskada och funderar kring val av yrke, arbetshjälpmedel, teckenspråk på jobbet och karriärsmöjligheter. Under helgen görs ett fartfyllt besök på Liseberg och vi bor på Slottskogens vandrarhem. 

Var: Göteborgsområdet. Håll utkik på vår hemsida för mer information när det närmar sig.
När: 11-12 maj
Ålder: 16-30 år
Kostnad: 300 kr (allt ingår!)
Sista anmälan: 15 april. Klicka här för att anmäla dig. 

Helgläger i Östergötland 

Under Kristihimmelfärdshelgen tar vi oss till en mysig lägergård. Vi ser fram emot en långhelg fullspäckad med spel, lekar, äventyr, grillning och kanske till och med ett bad eller två för den modiga! Med under lägret finns ledare från UH som planerar aktiviteter och ser till att alla deltagare får den bästa möjliga lägerupplevelsen. Häng på! 

Var: Rengen utanför Linköping
När: 30 maj-2 juni
Ålder: 6-15 år
Kostnad: 400 kr (resa ingår ej)
Sista anmälan: 1 april. Klicka här för att anmäla dig. 

Språkresa till England 

Följ med på språkresa till England sommaren 2019, träffa nya vänner och utveckla din engelska. På språkresan har du lektioner på dagtid och på eftermidddagarna har du aktiviteter tillsammans med andra på skolan, till exempel bollsport, ridning eller dans. Med på resan finns en ungdomsledare som kan både engelska och svenskt teckenspråk. Vi har också hörslinga med för att säkerställa att undervisningen är tillgänglig. Språkresan arrangeras av Riksförbundet DHB, Unga Hörselskadade och språkreseförmedlaren Avista. 

Var: Ilfracombe, Devon, England
När: 15 juni-29 juni
Ålder: 14-17 år
Kostnad: 14 000 – 16 000 kronor (beroende på vald aktivitet)
Sista anmälan: 31 januari. Klicka här för att anmäla dig. 

Vill du läsa mer om språkresan? Läs här! 

Barnläger- och ungdomsläger på Herrfallet 

På Herrfallet har UH under flera år anordnat ett av våra mest populära läger. Vi har två grupper som har läger parallellt, en för barn mellan 6-12 år och en för ungdomar mellan 13-18 år. På Herrfallet bor vi i stugor, vi lagar vår egen mat och har lägeraktiviteter både ute och inne. På programmet står traditionella lägeraktiviteter och räkna med en hel del bad vid den långgrunda sandstranden på området. Du kommer väl med? 

Var: Herrfallet, Arboga
När: 24 juni-30 juni
Ålder: 6-12 år respektive 13-18 år
Kostnad: 700 kr (resa ingår ej)
Sista anmälan: 23 april. Klicka här för att anmäla dig. 

Teckenspråksvecka 

Är du nyfiken på teckenspråk? Eller du kanske redan kan en del teckenspråk och vill lära dig mer? Vi kommer att vara på Västanviks folkhögskola utanför Leksand. Skolan är teckenspråkig, vilket gör att du får möjlighet att träna ditt teckenspråk även utanför lektionssalarna. På dagarna är det teckenspråkslektioner och på kvällarna organiserar ledare traditionella lägeraktiviteter. 

Var: Västanviks folkhögskola, Leksand
När: 29 juli – 4 augusti
Ålder: 15-30 år
Kostnad: 1500 kr (resa ingår).
Sista anmälan: 10 maj. Klicka här för att anmäla dig. 

Skåneläger på Barnens By 

Var: Barnens By utanför Hässleholm
När: 5 – 11 augusti
Ålder: 6- 15 år
Kostnad: 500 kr
Sista anmälan: 10 maj. Klicka här för att anmäla dig. 

Jag och min hörsel 

Utbildningsdag med fokus på att lära sig mer om sin hörsel och hur förhålla sig till de utmaningar hörsel medför i livet, vilka verktyg underlättar, hur ser andras erfarenheter ut och hur påverkar min hörselskada mig som person. 

Var: Ej bestämt. Håll utkik här på vår hemsida för mer information när det närmar sig. Du kan anmäla dig ändå!
När: Oktober månad
Ålder: 15-30 år
Kostnad: 200 kr
Sista anmälan: 8 augusti. Klicka här för att anmäla dig. 

Halloweenläger 

Den sista helgen i oktober bjuder vi in till vår kusliga Halloweenhelg. Vi kommer bo i stugor, ha spännande och mysiga aktiviteter, umgås och fira Halloween. 

Var: Herrfallet, utanför Arboga
När: 25-27 oktober
Ålder: 6-15 år
Kostnad: 300 kr
Sista anmälan: 4 oktober. Klicka här för att anmäla dig. 

Unga Hörselskadades Årsmöte 

Årsmötet är vårt högsta beslutande organ där kommande året för UH tar form. På årsmötet väljs vår styrelse, vi beslutar om verksamhetsplan och tema samt behandlar motioner och propositioner. Tillsammans bestämmer vi vilken riktning vår verksamhet ska ta. Alla medlemmar som är 30 år eller yngre har rösträtt och kan delta på årsmötet. Under årsmöteshelgen har du även möjlighet att träffa andra medlemmar du inte träffat på länge, umgås, diskutera och byta erfarenheter. 

Var: Unga Hörselskadades kansli i Kista, strax norr om Stockholm
När: 29 november-1 december
Ålder: Alla medlemmar
Kostnad: Gratis!
Sista anmälan: Håll utkik på vår hemsida och våra sociala medier för mer information.