Rabalder har fått nytt utseende

En bunt av Unga hörselskadades medlemstidning Rabalder.
Medlemstidningen Rabalder. Foto: Unga Hörselskadade

Publicerat: 23 maj 2019
Kansli

Äntligen har Rabalder fått nytt utseende! Efter sex år var det onekligen dags för en rejäl uppfräschning gällande både layout och format. 

Unga Hörselskadades medlemstidning Rabalder har varit en naturlig del av verksamheten sedan 1991, visserligen med uppehåll i perioder men tidningen har alltid varit en viktig del av vår verksamhet. Sedan sex år tillbaka har Rabalder sett likadan ut, redaktionen har ändrats och likaså ansvarig utgivare men grunden och layouten har i princip varit densamma. 

Nu var det dags för en förändring tyckte vi och gör därför ett försök att fräscha upp tidningen. Sedan ett år tillbaks är Frida Oxelmark redaktör samt ansvarig utgivare för Rabalder. Tillsammans med styrelsen beslutade vi att Rabalder skulle få ett nytt utseende och kanske känner ni igen Rabalders nya stil? Vi har hämtat inspiration från våra nummer i början av 2000-talet. Oldschoolstilen är tillbaka! Vårt mål för detta och kommande nummer är att du ska känna igen dig i det som har varit tidigare men att du ska känna att detta är något fräscht, nytänkande och spännande men också som sagt – lite oldschoolkänsla. 

Innehållsmässigt som mål att beröra hörselområdet på olika sätt, precis som tidigare. Givetvis är vi alltid öppna för förslag för hur Rabalder kan utvecklas. Kanske är du själv intresserad av att bidra med något? Ett reportage om hur Arbetsförmedlingens nedskäringar påverkar unga med hörselskada? En kortare artikel om nya inkluderande emojis? Maila hej@uh.se om du är intresserad av att skriva för Rabalder eller om du sitter på några riktigt roliga idéer!