Häng med på Nepaldagar

Man med Nepals flagga
Man med Nepals flagga. Foto: Arun Ghimire, Unsplash

Publicerat: 22 oktober 2019
Kansliet

Nepalesiska representanter på besök i Sverige

Unga Hörselskadade bedriver ett internationellt utvecklingssamarbete med två hörselorganisationer och som en del av samarbetet kommer nepalesiska representanter på besök till Sverige. I december får UH finbesök från Nepal och med anledning av detta arrangerar UH:s Nepalgrupp sociala aktiviteter för att medlemmar ska ges möjlighet att träffa representanter från våra samarbetsorganisationer NAHOH och SHRUTI. Det blir en möjlighet att lära sig mer om hur det är att leva som hörselskadad i en annan del av världen och om en annan kultur. Nepal-helgen genomförs i samarbete med vår lokalförening HiSUS samt HRF Stockholm. Helgen vänder sig till medlemmar från 15 år. Programmet under helgen kommer att genomföras på engelska.

Läs mer om Nepalprojektet eller engagera dig själv i vårt nepalprojekt.

Deltagaravgift:

350 sek för hela helgen. I detta ingår resa, vandrarhemsboende, mat, aktiviteter och lokaltrafik för alla som bor utanför Stockholm med kranskommuner. För Stockholmsbor bekostar UH allt utom boende och lokaltrafik (då vi utgår från att många har sina egna SL-kort i Stockholm – är så inte fallet kan du givetvis kontakta oss på hej@uh.se). För deltagande enbart lördag är deltagaravgiften satt till 150 sek och söndag 200 sek.

Eventuella överskott från deltagaravgiften går oavkortat till egeninsatsen för Nepalprojektet! Kan du inte delta men vill ändå sponsra det viktiga arbete som görs i Nepal? Sätt in valfritt belopp på:
Bankgiro: 5235-4271.
Betalningsmottagare: Unga Hörselskadade.
Märk betalningen med “Nepal gåva”.

Program 

På lördagen den 14 december möts vi i HRF Stockholms nya lokaler på Malmgårdsvägen 63 A i närheten av Skanstull vid Södermalm. Från kl 17.00 bjuds det på glögg och pepparkakor samt möjlighet att bekanta sig med våra nepalesiska gäster för den som vill. Ca 18.00 bjuder vi på middag från en nepalesisk restaurang. Under kvällen får vi bland annat höra spännande föreläsningar om livssituationen för personer med hörselskada i Nepal och Bolivia. Det kommer också finns möjlighet att prova på att pynta våra egna hörapparater.

På söndagen möts vi upp vid Karlaplan kl. 10.00 och tar därefter våra nepalesiska gäster på museibesök till Vasamuseét som ligger vid Djurgården. Därefter beger vi oss med buss mot Gamla stan där vi besöker Livrustkammaren och strosar runt på gatorna innan vi avslutar med lunch på Österlånggatan 17 i Gamla stan.

Lördag 14 december

17.00 -18.00 – Drop in med glögg, pepparkakor m.m
18.00 – Nepalesisk middag
19.00 – Presentationer av det internationella samarbetets betydelse i Nepal och Bolivia
20.00 – Socialt umgänge och aktiviteter
21.00 – Avslut för kvällen

Söndag 15 december

10.00 – Samling vid Karlaplan och vi går tillsammans till Vasamuseét
12.00 – Vi tar bussen mot Gamla stan
12.30 – Vi besöker museét Livrustkammaren och utforskar Gamla stans gator
13.30 – Lunch på Österlånggatan 17 i Gamla stan.
14.30 – Avslut och vi tackar för helgen!

Tillgänglighet:

Hörslinga finns i lokalen under Nepal-afton. Under söndagen finns UH:s bärbara hörslingor att låna. Teckenspråkstolk samt skrivtolk kommer att finnas på plats under Nepal-afton samt under söndagen.  I anmälan anger du om du har behov av tolkstöd i någon form och i sådana fall vilken sorts stöd. Där anger du även ev. specialkost, allergier samt evt annan relevant information som är bra för oss att känna till. Helgen är drog och alkoholfri.

Sista anmälningsdag:

Anmälan görs senast den 4 december via anmälningsformuläret nedan. I anmälan anger du om du är medlem i Unga Hörselskadade eller HRF. Om du är boende i Stockholm och vill anmäla dig efter den 4 december kan du kontakta hej@uh.se och får då delta i mån av plats.

Anmäl dig här!

Vid frågor om Nepalhelgen kontakta Unga Hörselskadade på hej@uh.se.