Delta i Barnministeriet och representera FN?

A group of children, students at the UN International School which is located at 1st Avenue and 51st Street in New York City. [1968]
En grupp barn vid en jordglob. Foto: Yutaka Nagata, UN Photo (1968)

Publicerat: 23 oktober 2019
Kansliet

Unga Hörselskadade får ofta förfrågningar från alla möjliga håll – allt från makthavare, politiker, organisationer och medieföretag. Nu är det Barnaministeriet, ett program som produceras av UR, som vill ha er hjälp. Dessutom söker LSU två FN-representanter till FN:s generalförsamling samt till FN:s forum för hållbar utveckling. Kanske kan det vara något som passar dig som är ung och hörselskadad?

UR – Barnaministeriet

Barnaministeriet produceras av UR och sänds i P4 och P1. Programmet har barn och ungas berättelser (under 18 år) i fokus men riktar sig till en vuxen publik. Under hela 2019 är alla avsnitt kopplade till artiklar i barnkonventionen.

De är nu på jakt efter en medlem som kan vara intresserad av att få berätta hur det har varit att få ett hörselimplantat (t.ex. CI). Är du under 18 år och har minst ett hörselimplantat och skulle tycka det vore kul att få vara med och dela sin upplevelse i UR? Maila i så fall till hej@uh.se så förmedlar vi vidare dig till en kontaktperson på UR, senast den 31 oktober.

LSU – FN-representanter

LSU söker två FN-representanter för 2020: en till FN:s Generalförsamling och en till FN:s forum för hållbar utveckling. Alla som är medlemmar i någon av LSU:s medlemsorganisationer och är mellan 18-25 år då uppdragen påbörjas kan nomineras. Du som söker bör ha insikt och förståelse för ungdomspolitiska perspektiv, vara intresserad av och ha erfarenhet av påverkansarbete, samt en vilja att verka i politiska miljöer. Den sökande ska också vilja vara en resurs för LSU:s medlemsorganisationer.

UH är en av LSU:s medlemsorganisationer. Om man är intresserad av att bli nominerad av UH kan man skriva ett mail till hej@uh.se senast torsdag 31 oktober där man anger namn och födelsedatum och svarar på följande frågor:

  • På vilket sätt är du aktiv i UH?
  • Varför tycker du att UH ska nominera just dig till detta uppdrag?
  • På vilket sätt du kommer kunna föra tillbaka erfarenheterna från uppdraget till UH om du blir vald?

Glöm inte att ange om du vill bli nominerad till uppdraget som hållbarhetsrepresentant eller generalförsamlingsrepresentant!

UH kommer under styrelsemötet lördagen den 2 november fatta beslut om vem eller vilka vi vill nominera.

Om UH väljer att nominera dig kommer du därefter behöva även behöva skicka in ett ansökningsformulär till LSU och bifoga ett personligt brev senast den 12 november 2019.

LSU håller därefter ett urval av intervjuer i november/december. Representanterna utses sedan av LSU:s styrelse i januari 2020. En förutsättning för båda uppdragen är att LSU får beviljat ekonomiskt stöd.