Åk till Schweiz och delta i årsmöte för IFHOHYP den 9–13 oktober 2019

Zürich. Foto: Okänd
Zürich. Foto: Okänd

Publicerat: 26 september 2019
Kansliet

Vad är IFHOHYP? 

International Federation of hard of hearing young people är en internationell organisation (IFHOHYP) och plattform för organisationer som representerar unga människor med hörselskada. I nuläget har IFHOHYP medlemsorganisationer från Afrika, Nordamerika, Asien och Europa. Tanken är att unga med hörselskada ska utbyta kulturella erfarenheter och ha kul ihop, genom IFHOHYP anordnas exempelvis det populära Summer camp i ett nytt land varje år. Det anordnas även så kallade Study Sessions där ungdomar med hörselskada under några dagars tid tillsammans lär sig mer om demokrati och påverkan. Genom att utgöra en plattform för hörselorganisationer fungerar IFHOHYP även som en gemensam röst som försvarar och driver hörselskadades rättigheter och intressen gentemot internationella myndigheter. 

Årsmötet 2019 blir i Zürich i Schweiz

Detta år äger årsmötet rum i Zürich i Schweiz och arrangeras av Jugehörig. Utöver själva årsmötet kommer det hållas lära-känna-aktiviteter, workshop och sightseeing av staden Zürich, centrala Schweiz och alperna. Med andra ord fullspäckade dagar och möten med andra ungdomar från hela världen! 

Åk som representant för Unga Hörselskadade! 

Unga Hörselskadade har möjlighet att skicka en delegat och en observatör till årsmötet. Som representant förväntas du ta med dig Unga Hörselskadades tankar och idéer i vissa frågor men kan givetvis även bidra med egna tankar och idéer på plats. Det krävs inte att du ska ha erfarenhet av IFHOHYP sedan tidigare utan vi välkomnar även dig som är ny i sammanhanget att ansöka. Vi kommer dock behöva göra ett urval eftersom det bara är ett begränsat antal som kan åka. 

Vill du åka?

För att få åka som representant för UH uppmanar vi dig (om du inte redan gjort detta) att skicka en intresseanmälan till hej@uh.se där du kort berättar varför just du vill få åka som representant för UH. Intresseanmälan ska in senast tisdag den 25 juni. Senast måndag den 1 juli kommer vi tillkännage vilka som valts ut som representanter.