Åk till Almedalen med UH

UH medlem i en tryckt tshirt där det står
Svensk politik hörs för dåligt. Foto: Unga Hörselskadade

Publicerat: 27 januari 2018
Kansli

Varje sommar samlas partier, företag, organisationer och privatpersoner i Visby på Gotland för det som kallas Almedalsveckan. Under åtta dagar arrangeras seminarier, aktioner och mingel kring alla möjliga frågor. 

Unga Hörselskadade har åkt till Almedalsveckan i flera år för att träffa politiker och andra organisationer. Det är ett tillfälle när vi kan lyfta våra frågor och belysa den problematik som finns i att den politiska arenan allt för ofta är otillgänglig för personer med hörselskada. Det är även ett fantastiskt tillfälle för våra medlemmar att få lära sig mer om frågor som intresserar dem. Under veckan genomför vi Slingpatrull, en tillgänglighetsundersökning där vi kontrollerar om det finns slinga och/eller tolk på de seminarier och event vi deltar på. 

Det krävs ingen förkunskap för att åka till Almedalen med Unga Hörselskadade. Vi strävar efter att sätta ihop en blandad grupp som representerar våra medlemmar så bra som möjligt. Tillsammans skapar vi en peppig vecka där vi gör skillnad! Vill du hänga med? Skicka ett mejl till hej@uh.se med en kort motivering till varför du vill åka och vad du tror att du kan bidra med. Sista dag att ansöka är 23 mars 2018.