Unga Hörselskadades Årsmöte

17 nov - 19 nov

  • Årsmöte
  • Träffar

Tid: 15:30 - 14:30
Förening: Riksorganisation
Åldersgrupp: 0 - 30 år
Sista anmälningsdag: 20 oktober
Vart: Valla Folkhögskola i Linköping
Det är gratis att delta på årsmötet. UH betalar resa och boende.

Anmälan

Åk på en av Unga Hörselskadades största mötesplatser, årsmötet! Under helgen träffas medlemmar ifrån hela Sverige och du får chansen att träffa nya vänner, vara med och utveckla Unga Hörselskadade, nominera till styrelsen eller komma med förslag på vad du vill att UH ska göra nästa år!

Vad är ett årsmöte?

Ett årsmöte är en aktivitet där medlemmar i Unga Hörselskadade träffas på en och samma plats ifrån hela landet och fattar viktiga beslut kring vilka aktiviteter som ska ske under året, hur vi tillsammans ska påverka samhället, ekonomin och hur Unga Hörselskadade ska tänka framåt och göra i framtiden.

Under helgen har du möjlighet att få träffa nya vänner eller träffa någon som du inte sett på länge. Diskutera och byt erfarenheter var så social som du vill vara. Det är du som medlem som bestämmer vilken organisation vi i Unga Hörselskadade ska vara tillsammans med våra andra medlemmar, och du som är medlem har möjlighet att rösta och tycka till under mötet.

Årsmötet är vårt högsta beslutande organ där kommande året för Unga Hörselskadade tar form. På årsmötet väljs vår styrelse, vi beslutar om verksamhetsplan samt behandlar motioner och propositioner.

Du kan skriva / lämna in förslag

Har du kommit på en idé eller något som du vill förändra? Då kan du skriva en motion till årsmötet. En motion är ett förslag om en förändring som en eller flera medlemmar vill att årsmötet ska rösta om.

Du påverka vad Unga Hörselskadade ska göra under nästa år. Det kan vara någon ny verksamhet, att man vill engagera sig internationellt, att Unga Hörselskadade ska jobba för att alla inom hörselvården ska veta om att Unga Hörselskadade finns eller att vi ska arrangera ett läger i norra Sverige. Det är bara fantasin som sätter gränser!

Kandidera eller nominera någon till förtroendeuppdrag

Nu är det tid för att kandidera själv eller nominera personer som du tycker ska ha ett förtroendeuppdrag inom Unga Hörselskadade. Du kanske har varit aktiv lokalt eller är helt ny inom Unga Hörselskadade och vill ta nästa steg, eller engagera dig mer i Unga Hörselskadade. Det kan innebära att man sitter med i riksstyrelsen, är suppleant eller med i valberedningen. Känner du att du själv skulle passa för något uppdrag eller kanske någon annan som skulle göra det? Tipsa oss genom att skicka ett mail till hej@uh.se!

Utmärkelser

Under årsmötet vill Unga Hörselskadade uppmärksamma alla fantastiska medlemmar som gör så mycket inom UH. Du kanske minns någon som gjort det där lilla extra eller det stora i en aktivitet. Därför vill vi hylla några personer genom att ge utmärkelser till någon som gjort något särskilt inom UH eller hörselvärlden. Har du tips? Mejla då till hej@uh.se och märk mejlet med Utmärkelse 2024.