World hearing day

World Hearing day 2020

Den 3 mars äger den internationella dagen “World hearing day” rum. Dagen är instiftad av WHO och syftar till att öka medvetenheten hur vi kan arbeta för att förebygga hörselrelaterade problem och främja hörselvård över hela världen. Vi vill med anledning av detta dela med oss om hur vår partnerorganisation SHRUTI uppmärksammade dagen i Kathmandu, Nepal.

SHRUTI uppmärksammade dagen med att för första gången arrangera ett öppet evenemang i anslutning till World hearing day med parollen

Don´t let hearing loss limit you – Hearing for life”.

SHRUTI bjöd in sina medlemmar,deras familjemedlemmar samt andra Funktionsrättsorganisatiner. Det var ca 50 deltagare som fick lära sig mer om behovet av hörselvård och om hörselrelaterade problem generellt. SHRUTI hade bland annat fixat plakat och banners med hörselsmarta budskap. Organisationen ordnade också ansiktsmålning med bilder av hörapparater, cochleaimplantat och SHRUTIs logga. Ansiktsmålningen var ett uppskattat inslag som effektivt bidrog till att öka medvetenheten om hörselrelaterade problem. Evenemanget blev mycket lyckat, inte minst tack vare deltagande från andra organisationer.