Vår verksamhet

Om du har anmält dig

Inom en vecka efter anmälan så återkommer vi med en anmälningsbekräftelse och med betalningsinformation.

Ca en månad innan lägret skickar vi ut ett deltagarbrev med mer information om tid, plats och aktiviteter.

Deltagare ordnar oftast resa själv. Vi uppmuntrar samåkning, kontaktuppgifter till andra deltagare får ni i samband med deltagarbrevet.

VÄRDET I ATT ÅKA PÅ LÄGER OCH ANDRA TRÄFFAR

Varje år träffas barn och unga med hörselskada i vår verksamhet. Att möjliggöra detta är ett av våra viktigaste mål som organisation. Vi har varje år läger, kurser, konferenser, årsmöte med mera. På alla våra läger och träffar finns ledare som ansvarar för programmet och för att ge deltagarna den bästa möjliga upplevelsen. Vi jobbar med att ha en ledargrupp som speglar deltagarna.

Inom UH används både talad svenska och svenskt teckenspråk, ofta i en kombination och alltid utifrån vad våra deltagare har behov av i olika situationer. Vår ambition är att alltid ha minst en teckenspråkig ledare på varje läger. Vi har dessutom alltid hörslinga med på våra aktiviteter och ledare som tar ansvar för att kommunikationssituationen ska bli så trygg som möjligt för alla våra deltagare.

BARN

På våra barnläger träffas medlemmar i Unga Hörselskadade som är från sex år och uppåt. Den övre åldersgränsen varierar för de olika lägren. Vår ambition är att vi har flera olika barnläger varje år och vi jobbar för att sprida dem i tid och ha dem på olika platser med förhoppningen att nå så många deltagare som möjligt. Har du frågor om var vi lägger våra läger eller vill du komma med förslag? Vi tar jättetacksamt emot all input och är särskilt intresserade av att hitta nya samarbeten med t.ex. föräldraföreningar inom HRF eller motsvarande. Alla lägerfrågor hanteras av vår organisationssamordnare som nås på hanna.bergstrom@uh.se.

Vi har både traditionella veckolånga sommarläger samt läger på t.ex. Halloween, i mellandagarna och under våren. På våra läger leker vi lekar, spelar spel, pysslar samt är utomhus och badar, grillar, upptäcker naturen med mera.

Ungdomar

För vår lite äldre åldersgrupp har vi en bredd av olika aktiviteter. Vi har dels ett traditionellt sommarläger för ungdomar mellan 13-18 som går parallellt med vårt barnläger på Herrfallet. Under sensommaren har vi teckenspråksvecka på Västanviks folkhögskola utanför Leksand där du oavsett förkunskap kan komma och lära dig teckenspråk och umgås med andra UH-medlemmar i en teckenspråkig miljö.

Vi har både traditionella veckolånga sommarläger samt läger på t.ex. Halloween, i mellandagarna och under våren. På våra läger leker vi lekar, spelar spel, pysslar samt är utomhus och badar, grillar, upptäcker naturen med mera.

Unga vuxna

Många av våra medlemmar blir mer eller mindre aktiva internationellt.

I maj 2020 ordnar vi en helt ny konferens, ”Jobba och studera utomlands”, som riktar sig mot våra medlemmar i åldrarna 18-30 år. Läs mer om detta nedan!

Tidigare har vi även haft vuxenkollo, tinnituskonferens, vi-vill-prova-helg och ungdomskonferenser (tidigare teman har varit normer, idrott, Harry Potter). 

Om du har önskemål om en aktivitet så kontakta oss och berätta mer! Maila oss på kansli@uh.se.

 Box 1068, 164 25 Kista | Besöksadress: Isafjordsgatan 30B, 164 40 Kista
Telefon: 08-457 55 00 | E-post: kansli@uh.se | Bankgiro: 5235-4271

Läs mer om vår integritetspolicy.