Planerad verksamhet

Senast uppdaterad:
3 juni 2020

CORONA TIDER

Under rådande omständigheter kommer vi på Unga Hörselskadade följa Folkhälsomyndighetens råd och restriktioner och ställa in läger om det verkligen behövs.

Inställt läger?
Om ett läger skulle bli inställt så kommer UH givetvis betala tillbaka deltagaravgiften.

Om du har anmält dig

Inom en vecka efter anmälan så återkommer vi med en anmälningsbekräftelse och med betalningsinformation.

Ca en månad innan lägret skickar vi ut ett deltagarbrev med mer information om tid, plats och aktiviteter samt kontaktuppgifter till andra deltagare. Deltagare ordnar oftast resa själv. Vi uppmuntrar samåkning om det är möjligt.

Kom ihåg!

För att kunna delta på våra aktiviteter så måste man vara medlem i Unga Hörselskadade, se till att bli medlem.

Lägerledarutbildning 6 - 8 mars Genomförd

Jobba som lägerledare hos oss och delta i denna viktiga utbildningshelg i Kista där du får planeringstid med andra lägerledare, verktyg för bra bemötande, konflikthantering, hjärt- och lungräddning,  krishanteringsplan med mera. Nytt för år 2020 är att vi har en gemensam lägerledarutbildning tillsammans med HiSUS (vår lokala Stockholmsförening). Du kan alltså välja att arbeta på UH- och/eller HiSUS-läger.

Var: Unga Hörselskadades kansli i Kista (Stockholm)
När: 6-8 mars 2020
Ålder: 18+

Helgläger i Östergötland 30 april - 3 maj Genomförd

Under Valborgshelgen tar vi oss till en mysig lägergård. Vi ser fram emot en långhelg fullspäckad med spel, lekar, äventyr, grillning och kanske till och med ett bad eller två för den modiga! Med under lägret finns ledare från UH som planerar aktiviteter och ser till att alla deltagare får den bästa möjliga lägerupplevelsen. Häng på!

Var: Rengen, utanför Linköping
När: 30 april – 3 maj 2020
Ålder: 6- 15 år

Språkresa till England 13 - 27 juni - inställd

Språkresan har blivit inställt pga. Corona. 

Följ med på språkresa till England sommaren 2020, träffa nya vänner och utveckla din engelska. På språkresan har du lektioner på dagtid och på eftermidddagarna har du aktiviteter tillsammans med andra på skolan.

Var: Ilfracombe, Devon, England
När: 13 – 27 juni 2020
Ålder: 14-17 år

Barnläger och ungdomsläger på Herrfallet 22 - 28 juni

På Herrfallet har UH under flera år anordnat ett av våra mest populära läger. Vi har två grupper som har läger parallellt, en för barn mellan 6-12 år och en för ungdomar mellan 13-18 år. På Herrfallet bor vi i stugor, vi lagar vår egen mat och har lägeraktiviteter både ute och inne. På programmet står traditionella lägeraktiviteter och räkna med en hel del bad vid den långgrunda sandstranden på området. Du kommer väl med?

Var: Herrfallet, Arboga
När:  22 – 28 juni 2020
Ålder: 6-12 år respektive 13-18 år
Kostnad: 700 kr (resa ingår ej)
Sista anmälan: 17 maj

Teckenspråksvecka 26 juli – 2 augusti - Inställd

Är du nyfiken på teckenspråk? Eller du kanske redan kan en del teckenspråk och vill lära dig mer? Vi kommer att vara på Västanviks folkhögskola utanför Leksand. Skolan är teckenspråkig, vilket gör att du får möjlighet att träna ditt teckenspråk även utanför lektionssalarna. På dagarna är det teckenspråkslektioner och på kvällarna organiserar ledare traditionella lägeraktiviteter.

Var: Västanviks folkhögskola, Leksand
När:  26 juli – 2 augusti (26 juli är resdag)
Ålder: 15- 30 år

Skåneläger på Barnens By 3 - 7 augusti

Åk med på ett härligt sensommarläger i mysiga Hästsveda norr om Hässleholm. Barnens by är en populär lägergård som ligger vid Lursjön. Vi hoppas på fint väder och utlovar bad, mys, roliga aktiviteter, grillning samt massa annat kul! Lägret pågår i fem dagar och detta blir en perfekt avslutning inför skolstarten några veckor senare.

Var: Barnens By utanför Hässleholm
När: 3- 7 augusti
Ålder: 6- 15 år
Kostnad: 500 kr (resa ingår ej men vi bekostar logi och mat)
Sista anmälan: Lägret har fyllt alla platser

Nytt datum!

Konferens ”Jobba och studera utomlands” i Malmö
19 – 20 september

Konferens med fokus på inspiration och vägledning för dig som är ung och har en hörselskada och funderar kring studier och arbete utomlands. Konferensen genomförs i Malmö och vi utlovar spännande och inspirerande föreläsningar från personer som arbetat samt studerat runtom i världen samt roliga aktiviteter på lördag eftermiddag!

Var: Malmö
När: 19 – 20 september
Ålder: 16-30 år
Kostnad: 300 kr (resa, mat och logi ingår)
Sista anmälan: Datum kommer

Nytt datum!

Utbildningsdag – ”Jag och min hörselnedsättning”, ”Jag och min tinnitus” och ”jag och min meniéres sjukdom” 18 oktober

Fokus kommer att ligga på hur det är att leva med sådana hörselskador, vilka verktyg underlättar och vad har andra i en liknande situation tagit med sig i livet etc.

Var: Unga Hörselskadades kansli i Kista (Stockholm)
När: 18 oktober
Ålder: 15- 30 år
Kostnad: 300 kr (resa och mat ingår)
Sista anmälan: Datum kommer

Halloweenläger 23 - 25 oktober

Den sista helgen i oktober bjuder vi in till vår kusliga Halloweenhelg. Vi kommer bo i stugor, ha spännande och mysiga aktiviteter, umgås och fira Halloween.

Var: Herrfallet, utanför Arboga
När: 23- 25 oktober
Ålder: 6-15 år
Kostnad: 300 kr
Sista anmälan: 2 oktober

Nytt datum!

Läger på Nordens Ark 30 oktober – 1 november

Häng med på läger på Nordens Ark i Bohuslän! En unik chans för dig som gillar djur och vill prova på livet som djurvårdare. Vill du klappa ett får eller en orm? Upplev riktigt häftiga dagar bland de vilda djuren. Här får du chansen att vara med om upplevelser du inte kan få någon annanstans. Tillsammans med lägerledare gör ni saker som inga vanliga besökare på Nordens Ark får göra. Vi kan också möjliggöra upphämtning på Göteborgs centralstation, detta gäller särskilt för deltagare som kommer från andra orter utanför Göteborg.

Var:Nordens Ark i Hunnebostrand, Bohuslän
När: 30 oktober – 1 november
Ålder: 10+
Kostnad: 500 kr (du bekostar din resa på egen hand, vi bekostar logi och mat)
Sista anmälan: söndagen den 4 oktober

Unga Hörselskadades Årsmöte 27 - 29 november

Årsmötet är vårt högsta beslutande organ där kommande året för UH tar form. På årsmötet väljs vår styrelse, vi beslutar om verksamhetsplan och tema samt behandlar motioner och propositioner. Tillsammans bestämmer vi vilken riktning vår verksamhet ska ta. Alla medlemmar som är 30 år eller yngre har rösträtt och kan delta på årsmötet. Under årsmöteshelgen har du även möjlighet att träffa andra medlemmar du inte träffat på länge, umgås, diskutera och byta erfarenheter.

 Box 1068, 164 25 Kista | Besöksadress: Isafjordsgatan 30B, 164 40 Kista
Telefon: 08-457 55 00 | E-post: kansli@uh.se | Bankgiro: 5235-4271

Läs mer om vår integritetspolicy.