Aktiviteter 

Senast uppdaterad:
11 mars 2021

Viktig information

Under rådande omständigheter kommer vi på Unga Hörselskadade följa Folkhälsomyndighetens råd och restriktioner och ställa in verksamhet om det verkligen behövs. Om ett läger skulle bli inställt så kommer UH givetvis betala tillbaka deltagaravgiften.

Om du har anmält dig till en aktivitet så kommer du inom en vecka få bekräftelse och få information om hur man ska betala deltagaravgiften. Se till att du har skrivit in rätt epost, eftersom det är där du kommer få information kring aktiviteten. Ca en månad innan aktiviteten skickar vi ut ett med mer information om tid, plats och aktiviteter samt kontaktuppgifter till andra deltagare. Deltagare ordnar oftast resa själv. Vi uppmuntrar samåkning om det är möjligt.

Har du någon fråga kring någon aktivitet så är det bara att mejla till hanna@uh.se.

Obs!

För att kunna delta på våra aktiviteter så måste man vara medlem i Unga Hörselskadade, se till att bli medlem.

Anmälan för aktiviteter 2021 är öppna

Kommande aktiviteter

Läger på Nordens Ark 6 – 9 april

Häng med på läger på Nordens Ark i Bohuslän! En unik chans för dig som gillar djur och vill prova på livet som djurvårdare. Vill du klappa ett får eller en orm? Upplev riktigt häftiga dagar bland de vilda djuren. Här får du chansen att vara med om upplevelser du inte kan få någon annanstans. Tillsammans med lägerledare gör ni saker som inga vanliga besökare på Nordens Ark får göra. Vi kan också möjliggöra upphämtning på Göteborgs centralstation, detta gäller särskilt för deltagare som kommer från andra orter utanför Göteborg.

Var:Nordens Ark i Hunnebostrand, Bohuslän
När: 6 – 9 april
Ålder: 10+
Kostnad: 500 kr (du bekostar din resa på egen hand, vi bekostar logi och mat)
Sista anmälan: söndagen den 7 mars

Inställd

Helgläger Rengen 30 april – 2 maj

Under Valborgshelgen tar vi oss till en mysig lägergård. Vi ser fram emot en långhelg fullspäckad med spel, lekar, äventyr, grillning och kanske till och med ett bad eller två för den modiga! Med under lägret finns ledare från UH som planerar aktiviteter och ser till att alla deltagare får den bästa möjliga lägerupplevelsen. Häng på!

Var: Rengen, utanför Linköping
När: 30 april – 2 maj 
Ålder: 6-15 år
Kostnad: 300 kr (du bekostar din resa på egen hand, vi bekostar logi och mat)
Sista anmälan: söndagen den 28 mars

Utbildningshelg – friluftsliv och hälsa 17 – 20 juni

Under en långhelg i Jämtland ska vi fokusera på vårt psykiska och fysiska mående genom att umgås med varandra, vandra i naturen, göra yoga och lära oss mer om friluftsliv. Vi kommer träna olika tekniker och avslappningsövningar speciellt anpassade för oss med hörselskada. Alla aktiviteter kommer genomföras på ett tillgänglighetsanpassat sätt och ska även inspirera deltagarna till att testa och hitta sig fram till former för träning som de kan ta med sig tillbaka till sin vardag.

Var: Jämtland,  vi återkommer om specifik plats.
När: 17 – 21 juni 2021
Ålder: 14-30 år
Kostnad: XXX kr (du bekostar din resa på egen hand, vi bekostar logi och mat)
Sista anmälan: söndagen den 16 maj

Barn och Ungdomsläger på Herrfallet 28 juni – 4 juli 

På Herrfallet har UH under flera år anordnat ett av våra mest populära läger. Vi har två grupper som har läger parallellt, en för barn mellan 6-12 år och en för ungdomar mellan 13-18 år. På Herrfallet bor vi i stugor, vi lagar vår egen mat och har lägeraktiviteter både ute och inne. På programmet står traditionella lägeraktiviteter och räkna med en hel del bad vid den långgrunda sandstranden på området. Du kommer väl med?

Var: Herrfallet, Arboga
När:  28 juni – 4 juli 2021
Ålder: 6-12 år respektive 13-18 år
Kostnad: 700 kr (resa ingår ej)
Sista anmälan: 9 maj

Teckenspråksveckan 1 – 8 augusti

Är du nyfiken på teckenspråk? Eller du kanske redan kan en del teckenspråk och vill lära dig mer? Vi kommer att vara på Västanviks folkhögskola utanför Leksand. Skolan är teckenspråkig, vilket gör att du får möjlighet att träna ditt teckenspråk även utanför lektionssalarna. På dagarna är det teckenspråkslektioner och på kvällarna organiserar ledare traditionella lägeraktiviteter.

Var: Västanviks folkhögskola, Leksand
När: 1 – 8 augusti (1 augusti är resdag)
Ålder: 15- 30 år
Kostnad: 1500kr
Sista anmälan: 9 maj

Barnens By i Skåne 2 – 6 augusti

Åk med på ett härligt sensommarläger i mysiga Hästsveda norr om Hässleholm. Barnens by är en populär lägergård som ligger vid Lursjön. Vi hoppas på fint väder och utlovar bad, mys, roliga aktiviteter, grillning samt massa annat kul! Lägret pågår i fem dagar och detta blir en perfekt avslutning inför skolstarten några veckor senare.

Var: Barnens By utanför Hässleholm
När: 1 – 7 augusti
Ålder: 6- 15 år
Kostnad: 500 kr (resa ingår ej men vi bekostar logi och mat)
Sista anmälan: 9 maj

Halloween på Herrfallet 29 – 31 oktober

Den sista helgen i oktober bjuder vi in till vår kusliga Halloweenhelg. Vi kommer bo i stugor, ha spännande och mysiga aktiviteter, umgås och fira Halloween.

Var: Herrfallet, utanför Arboga
När: 29 – 31 oktober
Ålder: 6 – 15 år
Kostnad: 300 kr (resa ingår ej)
Sista anmälan: 26 september