Nationell verksamhet

Senast uppdaterad:
27 november 2020

Viktig information

Under rådande omständigheter kommer vi på Unga Hörselskadade följa Folkhälsomyndighetens råd och restriktioner och ställa in verksamhet om det verkligen behövs. Om ett läger skulle bli inställt så kommer UH givetvis betala tillbaka deltagaravgiften.

Om du har anmält dig till en aktivitet så kommer du inom en vecka få bekräftelse och få information om hur man ska betala deltagaravgiften. Se till att du har skrivit in rätt epost, eftersom det är där du kommer få information kring aktiviteten. Ca en månad innan aktiviteten skickar vi ut ett med mer information om tid, plats och aktiviteter samt kontaktuppgifter till andra deltagare. Deltagare ordnar oftast resa själv. Vi uppmuntrar samåkning om det är möjligt.

Har du någon fråga kring någon aktivitet så är det bara att mejla till hanna@uh.se.

Obs!

För att kunna delta på våra aktiviteter så måste man vara medlem i Unga Hörselskadade, se till att bli medlem.

Aktiviteter för 2021 kommer i december och anmälan öppnas då!

Kommande aktiviteter

Genomförda aktiviteter

Utbildningsdag – ”Jag och min hörselnedsättning”, ”Jag och min tinnitus” och ”jag och min meniéres sjukdom” 18 oktober

Utbildningen kommer att ske digitalt via plattformen Zoom. Under utbildningen så kommer du få reda på hur det är att leva med Meniéres Sjukdom, tinnitus och hörselnedsättning. Vi kommer att prata om vilka verktyg som kan underlätta ens vardag och vad andra i en liknande situation tagit med sig i livet. Du kommer få lyssna på tre olika föreläsningar och efter det får du möjlighet att dela med dig av dina egna erfarenheter. Vi avslutar med en Kahoot i slutet, du hänger väl med?

När: Söndagen den 18 oktober klockan 10.00 – 13.00
Plats: Digitala plattformen Zoom
Ålder: 15 – 30 år
Kostnad: Gratis
Sista anmälan: Anmäl dig senast 2 dagar innan konferensen, den 16 oktober för att länken skickad till dig på förhand.

Vill du delta digitalt, klicka här

Halloweenläger 23 – 25 oktober (Alla platser tagna)

 Den sista helgen i oktober bjuder vi in till vår kusliga Halloweenhelg. Vi kommer bo i stugor, ha spännande och mysiga aktiviteter, umgås och fira Halloween.

Var: Herrfallet, utanför Arboga
När: 23 – 25 oktober
Ålder: 6 – 15 år
Kostnad: 300 kr (resa ingår ej)
Sista anmälan: 2 oktober

Läger på Nordens Ark 30 oktober – 1 november (Alla platser tagna)

Häng med på läger på Nordens Ark i Bohuslän! En unik chans för dig som gillar djur och vill prova på livet som djurvårdare. Vill du klappa ett får eller en orm? Upplev riktigt häftiga dagar bland de vilda djuren. Här får du chansen att vara med om upplevelser du inte kan få någon annanstans. Tillsammans med lägerledare gör ni saker som inga vanliga besökare på Nordens Ark får göra. Vi kan också möjliggöra upphämtning på Göteborgs centralstation, detta gäller särskilt för deltagare som kommer från andra orter utanför Göteborg.

Var:Nordens Ark i Hunnebostrand, Bohuslän
När: 30 oktober – 1 november
Ålder: 10+
Kostnad: 500 kr (du bekostar din resa på egen hand, vi bekostar logi och mat)
Sista anmälan: söndagen den 4 oktober

Unga Hörselskadades Årsmöte 27 - 29 november

Årsmötet är vårt högsta beslutande organ där kommande året för UH tar form. På årsmötet väljs vår styrelse, vi beslutar om verksamhetsplan och tema samt behandlar motioner och propositioner. Tillsammans bestämmer vi vilken riktning vår verksamhet ska ta. Alla medlemmar som är 30 år eller yngre har rösträtt och kan delta på årsmötet. Under årsmöteshelgen har du även möjlighet att träffa andra medlemmar du inte träffat på länge, umgås, diskutera och byta erfarenheter.

Konferens ”Jobba och studera utomlands” i Malmö 19 – 20 september

Laith Fathulla

”Hej, Laith Fathulla heter jag. Jag har tillbringat tre år av mitt liv på Gallaudet University i Washington D.C, ett av få universitet i världen som erbjuder universitetsstudier för döva och teckenspråkiga.

Laith kommer under konferensen erbjuda en crasch-course i ASL, amerikanska teckenspråket och det internationella teckenspråket. Det är aldrig försent att lära sig ett nytt språk!

Lina Nilsson

”Jag har aldrig låtit min hörselnedsättning sätta gränser för mig. Mina resor har format mig och jag är tacksam varje dag över det jag fått uppleva! Om du är lika nyfiken på världen som jag är så garanterar jag dig att vi kommer få ett givande möte om du dyker upp på Unga hörselskadades konferens den 19-20 september! Är du inte lika nyfiken på världen som jag är så tror jag att du kommer bli det under konferensen!”

Lina kommer under konferensen berätta mer om sina erfarenheter av att studera utomlands.

Nina Walloschke

”Hej! Jag heter Nina Walloschke och är musiker. Ibland tar sig livet oväntade vändningar… jag fick jobbet som musiker vid Svenska kyrkan i Frankfurt! En stad som jag aldrig besökt tidigare och där jag inte kände någon. Beskedet kom oktober 2019, två veckor före flytt.”

Nina kommer under konferensen berätta mer om sina erfarenheter av att arbeta utomlands.

Mer om konferensen ”Jobba och studera utomlands” 

Utöver dessa tre spännande programpunkter kommer vi få lära oss mer om vad som gäller kring ens hörhjälpmedel när man arbetar eller studerar utomlands, får man ta med sig dessa utomlands eller behöver man skaffa nya utomlands? Detta och mycket annat kommer vi fördjupa oss i under våra konferensdagar. Varmt välkomna!

Var: ABF i Malmö  eller digitalt*
Var finns ABF?:
 Spånehusvägen 47, 211 58 Malmö
När: 19 – 20 september
Ålder: 13-30 år
Kostnad: 300 kr (resa, mat och logi ingår)
Sista anmälan: 30 Augusti

*Deltagare som inte kan eller vill delta på konferensen fysiskt kan delta digitalt. Anmäl dig senast 1 dag innan konferensen, den 18 september för att länken skickad till dig på förhand.

Om du vill delta fysiskt anmäler du dig genom att klicka på ”anmäl dig här” knappen ovan.

Vill du delta digitalt, klicka här

Skåneläger på Barnens By 3 - 7 Augusti

Åk med på ett härligt sensommarläger i mysiga Hästsveda norr om Hässleholm. Barnens by är en populär lägergård som ligger vid Lursjön. Vi hoppas på fint väder och utlovar bad, mys, roliga aktiviteter, grillning samt massa annat kul! Lägret pågår i fem dagar och detta blir en perfekt avslutning inför skolstarten några veckor senare.

Var: Barnens By utanför Hässleholm
När: 3- 7 augusti
Ålder: 6- 15 år
Kostnad: 500 kr (resa ingår ej men vi bekostar logi och mat)
Sista anmälan: Lägret har fyllt alla platser

Teckenspråksvecka i Leksand 26 juli - 2 augusti [inställd]

Teckenspråksveckan blev inställd pga. Corona.

Är du nyfiken på teckenspråk? Eller du kanske redan kan en del teckenspråk och vill lära dig mer? Vi kommer att vara på Västanviks folkhögskola utanför Leksand. Skolan är teckenspråkig, vilket gör att du får möjlighet att träna ditt teckenspråk även utanför lektionssalarna. På dagarna är det teckenspråkslektioner och på kvällarna organiserar ledare traditionella lägeraktiviteter.

Var: Västanviks folkhögskola, Leksand
När:  26 juli – 2 augusti (26 juli är resdag)
Ålder: 15- 30 år

Barn och Ungdomsläger på Herrfallet 22 - 28 Juni

På Herrfallet har UH under flera år anordnat ett av våra mest populära läger. Vi har två grupper som har läger parallellt, en för barn mellan 6-12 år och en för ungdomar mellan 13-18 år. På Herrfallet bor vi i stugor, vi lagar vår egen mat och har lägeraktiviteter både ute och inne. På programmet står traditionella lägeraktiviteter och räkna med en hel del bad vid den långgrunda sandstranden på området. Du kommer väl med?

Var: Herrfallet, Arboga
När:  22 – 28 juni 2020
Ålder: 6-12 år respektive 13-18 år
Kostnad: 700 kr (resa ingår ej)
Sista anmälan: 17 maj

Språkresa till England 13 - 27 Juni [Inställd]

Språkresan har blivit inställt pga. Corona.
Du kan läsa mer om språkresan här.

Följ med på språkresa till England sommaren 2020, träffa nya vänner och utveckla din engelska. På språkresan har du lektioner på dagtid och på eftermidddagarna har du aktiviteter tillsammans med andra på skolan.

Var: Ilfracombe, Devon, England
När: 13 – 27 juni 2020
Ålder: 14-17 år

Helgläger i Östergötland 30 april - 3 maj

Under Valborgshelgen tar vi oss till en mysig lägergård. Vi ser fram emot en långhelg fullspäckad med spel, lekar, äventyr, grillning och kanske till och med ett bad eller två för den modiga! Med under lägret finns ledare från UH som planerar aktiviteter och ser till att alla deltagare får den bästa möjliga lägerupplevelsen. Häng på!

Var: Rengen, utanför Linköping
När: 30 april – 3 maj 2020
Ålder: 6- 15 år

Lägerledarutbildning 6 - 8 mars

Jobba som lägerledare hos oss och delta i denna viktiga utbildningshelg i Kista där du får planeringstid med andra lägerledare, verktyg för bra bemötande, konflikthantering, hjärt- och lungräddning,  krishanteringsplan med mera. Nytt för år 2020 är att vi har en gemensam lägerledarutbildning tillsammans med HiSUS (vår lokala Stockholmsförening). Du kan alltså välja att arbeta på UH- och/eller HiSUS-läger.

Var: Unga Hörselskadades kansli i Kista (Stockholm)
När: 6-8 mars 2020
Ålder: 18+

 Box 1068, 164 25 Kista | Besöksadress: Isafjordsgatan 30B, 164 40 Kista
Telefon: 08-457 55 00 | E-post: kansli@uh.se | Bankgiro: 5235-4271

Läs mer om vår integritetspolicy.