Filmen ovan är gjord i samarbete med Ning AB.

Unga Hörselskadade (UH) är en förening för dig som är mellan 0-30 år och har en hörselskada. Det kan vara personer med en hörselnedsättning, som använder CI, har ensidig dövhet, tinnitus, Meniéres sjukdom eller någon av alla de andra varianter som finns. Vissa av oss är helt eller delvis teckenspråkiga, andra använder inte teckenspråk alls. De flesta av oss använder hjälpmedel som hörapparat eller slinga för att uppnå en så bra kommunikation som möjligt. Alla våra aktiviteter är tillgängliga på våra villkor. Unga Hörselskadades vision är ett tillgängligt samhälle där barn och ungdomar med hörselskada är delaktiga, självständiga och utvecklas på lika villkor.

Unga Hörselskadade är en fristående organisation, för och av unga. Vi har ett nära samarbete med HRF – Hörselskadades Riksförbund som vi också delar lokal med. Vårt samarbete med HRF möjliggör en mer kvalitativ verksamhet för fler unga med hörselskada.

Träffa andra

Har du en hörselskada och vill träffa andra unga för att dela erfarenheter eller bara få ett härligt gäng kompisar? Då är Unga Hörselskadade rätt organisation för dig! Här kan du läsa om vilka aktiviteter vi erbjuder och hur du kan bli medlem för att kunna delta på aktiviteterna. Om du vill veta mer om våra olika mötesplatser kan du klicka in dig på rubriken Träffas. Är du bara nyfiken på att veta mer om hur det är att leva med en hörselnedsättning så är rubriken Kunskap rätt ställe att läsa mer på! Vi arbetar aktivt med påverkansarbete genom att träffa riksdagspolitiker, skriva debattartiklar och samarbeta med andra organisationer. Läs mer om vårt påverkansarbete under Påverka.

Ideell förening

Eftersom Unga Hörselskadade är en ideell förening styrs arbetet av en styrelse som är ansvariga för vad vår organisation gör och står för. I UH finns också många andra ideellt engagerade som sitter med i olika arbetsgrupper, deltar i påverkansarbetet och arrangerar läger och träffar. Vi har dessutom ett kansli som driver det dagliga arbetet och som stöttar alla ideella i deras uppdrag. Runt om i Sverige finns dessutom flera lokalavdelningar som anordnar lokala aktiviteter. Allt detta kan du läsa mer om här på Unga Hörselskadades hemsida.

 Box 1068, 164 25 Kista | Besöksadress: Isafjordsgatan 30B, 164 40 Kista
Telefon: 08-457 55 00 | E-post: kansli@uh.se | Bankgiro: 5235-4271

Läs mer om vår integritetspolicy.