Språkresa till england

Riksförbundet DHB och Unga Hörselskadade (UH) i samarbete med Avista Språkreseförmedlarna och Channel School of English i Ilfracombe.

Språkresans bakgrund

Året var 2009

”När jag gick i grundskolan var engelska ett ämne jag inte alls tyckte om. Det var svårt och tufft, och det var olika uttal man skulle lära sig.

Jag förstod inte riktigt varför man skulle lära sig engelska. Det var en kamp hemma varje gång läxorna i engelskan skulle göras.

Jag hade länge varit aktiv i Unga Hörselskadade och undrade om det fanns någon språkresa för personer med hörselskada. Jag ville åka utomland tillsammans med andra med hörselnedsättning för att känna en gemenskap. Tiden gick och jag och min mamma började googla för att hittade en passande engelskkurs jag kunde gå, helst i England.

Men det fanns ingen språkresa som passade. Då kom vi idén att skapa en egen språkresa för personer med hörselskada!

Denna språkresa har nu funnits i 10 år och det var så UH årliga språkresa blev till.”

Språkresan till England har gjort underverk hos Hanna. Några år senare efter språkresan så åkte Hanna till London och jobbade som Au Pair. Om hon inte skulle ha åkt på denna språkresa så skulle hon inte ha klarat sin engelska i skolan eller utvecklats som person.

Hannas Föräldrar

Hanna Bergström

Har varit medlem i Unga Hörselskadade sen hon var 8 år gammal.

Vill du kontakta hanna? – mejla till hannaelli.b(a)gmail.com