Så kan du engagera dig

Du kan engagera dig på olika sätt i vår organisation. I spalten kan du se hur du kan engagera dig. 

Årsmöte

Förtroendevald

Arbetsgrupper

Lokalavdelningar

Lägerledare

Stöd oss

Ge en gåva

Förtroendevald

Inför årsmötet varje år är valberedningen på jakt efter dig som vill:

 • sitta i riksstyrelsen
 • vara föreningsrevisorer
 • bli valberedare för nästa år

Vill du eller känner du någon som skulle passa att vara förtroendevald i Unga Hörselskadade? Håll utkik på vad de letar efter eller kontakta valberedningen på valberedningen@uh.se.

Du kan också anmäla ditt intresse att vara stationsvärd under UH:s årsmöte. Att vara stationsvärd innebär att du koordinerar och hjälper årsmötesdeltagarna under årsmötets påverkanstorg.

Arbetsgrupper

  Vill du arbeta med unga personers villkor på arbetsmarknaden eller är du intresserad av att arbeta med tillgänglighet? Arbetsgrupperna är till för dig som vill arbeta med en specifik fråga. Tillsammans med riksstyrelsen, kansliet och andra medlemmar driver arbetsgrupperna organisationen framåt.

  I dagsläget driver vi en tvåspråkighetsgrupp där vi bl.a. arbetar med att uppdatera vår tvåspråkighetsfolder. Just nu är gruppen fylld men det kan finnas en möjlighet att få hoppa in ändå, maila frida.oxelmark@uh.se för mer information. Dessutom har vi genom vårt Nepalprojekt en arbetsgrupp som arbetar med våra frågor som berör Nepal samt det arbete vi driver där. Vill du ingå i den arbetsgruppen? Maila sara.bryntse@uh.se för mer information.

  Har ni mer allmänna frågor om vad det innebär att vara med i en arbetsgrupp? Maila kansli@uh.se.

  Lägerledare

   Att jobba som ledare är ett mycket uppskattat och utmanande uppdrag som av många omnämns som det roligaste de har gjort i UH. Du är med och gör en aktivitet till en rolig och fantastisk upplevelse för våra medlemmar och du får ovärderlig erfarenhet. Vi har stängt vår ansökansprocess för lägerledare men det kan finnas möjlighet till att vara med på en reservlista. Maila hanna.bergstrom@uh.se för mer information.

   Läs mer här om vad det innebär att vara lägerledare, när lägerledarutbildningen är, vad våra ledarroller innebär och om vår resursbank.

   Stöd oss genom att ge en gåva

   Unga Hörselskadade arbetar för att ge barn och unga med hörselskada bättre möjligheter i livet. Vi anordnar aktiviteter som är tillgängliga för våra medlemmar, vi sprider kunskap, vi påverkar beslutsfattare och erbjuder unika mötesplatser som sprider gemenskap bland unga med hörselskada och stärker deras självkänsla. 

   Unga Hörselskadade är beroende av ekonomiskt stöd för att kunna bedriva en stark och meningsfull verksamhet för våra medlemmar. Alla bidrag är alltid välkomna, stora som små. Läs mer om hur du kan stötta vår organisation.

   Skapa mötesplatser för andra barn och unga med hörselskada

   Vill du träffa andra i ditt område? Du kan få hjälp av vår organisationssamordnare Hanna att knyta kontakter med andra medlemmar i ditt område. Ni kan t.ex. ordna aktiviteter eller liknande. Maila hanna.bergstrom@uh.se vid mer information.

    Postadress: Box 1068, 164 25 Kista | Besöksadress: Isafjordsgatan 30B, 164 40 Kista
   Telefon: 08-457 55 00 | E-post: kansli@uh.se | Bankgiro: 5235-4271

   Läs mer om vår integritetspolicy.