SPAF-konferens 8-9 maj

10 maj 2019

SPAF-konferens 8-9 maj

maj 10, 2019

I veckan var Elida och Frida från kansliet på plats i Hässleholm där SPAF (Svenska audiologiska pedagogiska föreningen) höll i sin årliga konferens. Det blev två intensiva dagar som bestod av föreläsningar, mingel och nätverkande. Vi ingick även i den grupp som ställde ut sin verksamhet och vi kunde därför sprida våra broschyrer och få kontakt med alla audionomer, hörselpedagoger och andra som jobbar med döva och hörselskadade barn och unga. Dagarna var viktiga då vi knöt kontakt med många.

De som var på plats och föreläste var bl.a. Tina Ibertsson som presenterade en studie där man hade intervjuat ungdomar med mild hörselskada, Ann Holmström som pratade om hur det fungerar med nyanlända i specialskolan, Jenny Karlsson samt Hien Wollinger som på ett fantastiskt inspirerande sätt berättade om Mogårds verksamhet på Hvilans folkhögskola i Åkarp och om dess deltagare. Den andra dagen bestod av föreläsningar av bl.a. Lena Mejstad och Ellinor Månsson som pratade om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och hörselnedsättningar, Björn Johansson som presenterade resultatet av utvärderingen av två olika processorer från Cochlear och Jenny Ringdahl som berättade om en studieresa till Nya Zeeland.

Mycket inspirerande dagar!

 Box 1068, 164 25 Kista | Besöksadress: Isafjordsgatan 30B, 164 40 Kista Telefon: 08-457 55 00 | Textelefon: 08-457 55 01 Fax: 08-457 55 03
E-post: 
kansli@uh.se | Bankgiro: 5235-4271

Läs mer om vår integritetspolicy.

Kategorier: Nyheter
Taggar:

Tipsa UH!

Har du någon nyhet eller vill tipsa Unga Hörselskadade att skriva om, då kan du mejla till hej@uh.se.

Unga Hörselskadade är en ideell organisation som jobbar för att samhället ska bli mer tillgängligt för barn och unga med hörselskada så att dom ska känna sig delaktiga, självständiga och utvecklas på lika villkor.