#hearthefish

1 apr 2021

#hearthefish

apr 1, 2021

Forskning har visat att ljudvågor som sprids i vatten är mycket mer skadligt än ljud som färdas i luft. Unga Hörselskadade lanserar därför idag kampanjen Hear the fish som syftar till att alla båtmotorer ska få inbyggd ljuddämpare.
”Även fiskar ska ha möjlighet till en bra ljudmiljö, och jag är glad att vi äntligen får möjlighet att jobba med denna fråga som ligger mig varmt om hjärtat” säger Johanna Forsberg, Unga Hörselskadades ordförande.
Kampanjen kommer att pågå från 1 april till 30 juni och vi uppmanar alla som har en båtmotor att provköra motorn och märka de som låter för mycket med vårt nya ”Hear the fish”-märke för att uppmärksamma detta. Du som vill ställa dig bakom vårt krav kan ta ett foto på dig själv och en båtmotor, lägga ut på instagram, twitter eller Facebook och tagga med #HearTheFish.
Kategorier: Nyheter
Taggar:

Tipsa UH!

Har du någon nyhet eller vill tipsa Unga Hörselskadade att skriva om, då kan du mejla till hej@uh.se.

Unga Hörselskadade är en ideell organisation som jobbar för att samhället ska bli mer tillgängligt för barn och unga med hörselskada så att dom ska känna sig delaktiga, självständiga och utvecklas på lika villkor.