Häng med på Nepaldagar!

jul 3, 2019

Unga Hörselskadade bedriver ett internationellt utvecklingssamarbete med två hörselorganisationer och som en del av samarbetet kommer nepalesiska representanter på besök till Sverige. I höst får UH finbesök från Nepal och därför bjuder UH i samarbete med HRF Stockholm in till gemensamma aktiviteter för att ha roligt och lära sig mer om hur det är leva som hörselskadad i en annan del av världen samt om en annan kultur. 

Tillägg: Vi har på grund av vissa omständigheter beslutat om att flytta fram denna händelse. Vi kommer att alldeles strax gå ut med nya datum, träffen kommer att ske senare i höst. Vi återkommer när vi har mer information.

På lördagen möts vi i HRF Stockholms nya lokaler på Malmgårdsvägen 63 A och inleder med nepalesisk middag, umgås och lär känna varandra! (frivilliga kan dock redan från 15.00 få träffa Unga Hörselskadades projektledare Sara Bryntse och organisationssamordnare Hanna Bergström som båda varit i Nepal samt våra nepalesiska gäster och laga mat tillsammans i samma lokaler, kontakta kansli@uh.se vid intresse) Under kvällen får vi bland annat höra spännande föreläsningar om livssituationen för personer med hörselskada i Nepal och Bolivia och pröva på att pynta våra egna hörapparater.

På söndagen möts vi upp vid Karlaplan kl. 10.00 och tar därefter våra nepalesiska gäster på museibesök till Vasamuseét och njuter av medhavd lätt lunch. Därefter tar vi färjan från Djurgården till Gamla stan där vi besöker Livrustkammaren och strosar runt på gatorna innan vi avslutar med en typisk swedish fika med festis och kanelbullar framför kungens slott. 

Deltagaravgift
350 SEK för hela helgen. I detta ingår resa, vandrarhemsboende, mat, aktiviteter och lokaltrafik för alla som bor utanför Stockholm med kranskommuner. För stockholmsbor bekostar UH allt utom boende och lokaltrafik (då vi utgår från att många har sina egna SL-kort i Stockholm – är så inte fallet kan du givetvis kontakta oss på kansli@uh.se). För deltagande enbart lördag är deltagaravgiften satt till 150 SEK och söndag 200 SEK.

Vid frågor om Nepalhelgen kontakta Unga Hörselskadade: kansli@uh.se.

Läs mer om Vasamuseét
Läs mer om Livrustkammaren
Läs mer om Nepalprojektet
Engagera dig i Nepalprojektet

Eventuella överskott från deltagaravgiften går oavkortat till egeninsatsen för Nepalprojektet! Kan du inte delta men vill ändå sponsra det viktiga arbete som görs i Nepal? Sätt in valfritt belopp på Bankgiro: 5235-4271. Betalningsmottagare: Unga Hörselskadade. Märk betalningen “Nepal gåva”.

Program 

Lördag
15.00 – Matlagning för de som vill hjälpa till

18.00 – Nepalesisk middag

19.00 – Presentationer av det internationella samarbetets betydelse i Nepal och Bolivia

20.00 – Socialt umgänge och aktiviteter

21.00 – Avslut för kvällen

Söndag
10.00 – Samling vid Karlaplan och vi går tillsammans till Vasamuseét

11.30 – Vi tar färjan från Djurgården till Gamla Stan

12.00 – Lunch utomhus vid fint väder

12.30 – Vi besöker museét Livrustkammaren och utforskar Gamla stans gator

13.30 – Kanelbullefika framför det kungliga slottet

14.00 – Avslut och vi tackar för helgen!

Tillgänglighet: Teckenspråkstolk samt skrivtolk kommer att finnas på plats under Nepalafton samt under söndagen om behov finns. I anmälan anger du om du har behov av tolkstöd i någon form och i sådana fall vilken sorts stöd. Där anger du även ev. specialkost, allergier samt evt annan relevant information som är bra för oss att känna till. 

Mer information om anmälan kommer när vi har ett nytt datum. 

 Postadress: Box 1068, 164 25 Kista | Besöksadress: Isafjordsgatan 30B, 164 40 Kista
Telefon: 08-457 55 00 | Textelefon: 08-457 55 01 Fax: 08-457 55 03
E-post: 
kansli@uh.se | Bankgiro: 5235-4271

Läs mer om vår integritetspolicy.