Åk till Schweiz och delta i årsmöte för IFHOHYP den 9–13 oktober 2019

11 jun 2019

Åk till Schweiz och delta i årsmöte för IFHOHYP den 9–13 oktober 2019

jun 11, 2019

Vad är IFHOHYP?
International Federation of hard of hearing young people är en internationell organisation och plattform för organisationer som representerar unga människor med hörselskada. I nuläget har IFHOHYP medlemsorganisationer från Afrika, Nordamerika, Asien och Europa. Tanken är att unga med hörselskada ska utbyta kulturella erfarenheter och ha kul ihop, genom IFHOHYP anordnas exempelvis det populära Summer camp i ett nytt land varje år. Det anordnas även så kallade Study Sessions där ungdomar med hörselskada under några dagars tid tillsammans lär sig mer om demokrati och påverkan. Genom att utgöra en plattform för hörselorganisationer fungerar IFHOHYP även som en gemensam röst som försvarar och driver hörselskadades rättigheter och intressen gentemot internationella myndigheter.

Årsmötet 2019 – åk som representant för Unga Hörselskadade!
Detta år äger årsmötet rum i Zürich i Schweiz och arrangeras av Jugehörig. Utöver själva årsmötet kommer det hållas lära-känna-aktiviteter, workshop och sightseeing av staden Zürich, centrala Schweiz och alperna. Med andra ord fullspäckade dagar och möten med andra ungdomar från hela världen!

Unga Hörselskadade har möjlighet att skicka en delegat och en observatör till årsmötet. Som representant förväntas du ta med dig Unga Hörselskadades tankar och idéer i vissa frågor men kan givetvis även bidra med egna tankar och idéer på plats. Det krävs inte att du ska ha erfarenhet av IFHOHYP sedan tidigare utan vi välkomnar även dig som är ny i sammanhanget att ansöka. Vi kommer dock behöva göra ett urval eftersom det bara är ett begränsat antal som kan åka.

För att få åka som representant för UH uppmanar vi dig (om du inte redan gjort detta) att skicka en intresseanmälan till kansli@uh.se där du kort berättar varför just du vill få åka som representant för UH. Intresseanmälan ska in senast tisdag den 25 juni. Senast måndag den 1 juli kommer vi tillkännage vilka som valts ut som representanter.

 Box 1068, 164 25 Kista | Besöksadress: Isafjordsgatan 30B, 164 40 Kista Telefon: 08-457 55 00 | Textelefon: 08-457 55 01 Fax: 08-457 55 03
E-post: 
kansli@uh.se | Bankgiro: 5235-4271

Läs mer om vår integritetspolicy.

Kategorier: Nyheter
Taggar:

Tipsa UH!

Har du någon nyhet eller vill tipsa Unga Hörselskadade att skriva om, då kan du mejla till hej@uh.se.

Unga Hörselskadade är en ideell organisation som jobbar för att samhället ska bli mer tillgängligt för barn och unga med hörselskada så att dom ska känna sig delaktiga, självständiga och utvecklas på lika villkor.