Save the date: Nätverksträff för nätverket om globala funkisfrågor med temat jämställdhet

Publicerat: 22 juni 2023
Rebekah Krebs

Nätverket om globala funkisfrågor

Att leva med funktionsnedsättning i Sverige kan minst sagt vara utmanande. Att leva med funktionsnedsättning i ett låginkomstland kan vara nästan omöjligt. Få får utbildning, få har ett jobb så de kan försörja sig själva och få kan leva påverka sina egna liv.

För kvinnor och flickor med funktionsnedsättning är situationen än värre och de lever med en dubbel diskriminering. Men det måste inte vara så här. Det går att få samhällen mer rättvisa och inkluderande.

Nätverksträffen sker den 28 Augusti med temat jämställdhet, save the date.

På MyRights nästa nätverksträff, den 28 augusti, får du lära dig mer om hur situationen är för kvinnor och flickor med funktionsnedsättning runt om i världen. Du kommer också få höra en ung kvinna med egen funktionsnedsättning berätta om sin situation i Bosnien Hercegovina. Personal från MyRight kommer berätta om projekt som lett till förändring och bidragit till att ge kvinnor och flickor makt över sina liv. Som vanligt finns också tid till nätverket att samtala och diskutera hur vi tillsammans kan bidra till att förändra världen till en mer jämlik plats.

Information:

Datum och tid: Måndag 28 aug kl 18.00-19.30
Digitalt möte via Teams
OBS: Mötet kommer ske delvis på engelska.

Anmäl dig här:

Klicka här för att anmäla dig till nätverksträffen