Vår Målgrupp

Varje år träffas barn och unga med hörselskada i vår verksamhet. Att möjliggöra detta är ett av våra viktigaste mål som organisation. Det kan vara första gången man träffar andra hörselskadade och få ta del av gemenskapen av att känna att man inte är ensam med sin hörselskada.

Inom UH används både talad svenska och svenskt teckenspråk, ofta i en kombination och alltid utifrån vad våra deltagare har behov av i olika situationer. Vår ambition är att alltid ha minst en teckenspråkig ledare på varje läger. Vi har dessutom alltid hörslinga med på våra aktiviteter och ledare som tar ansvar för att kommunikationssituationen ska bli så trygg som möjligt för alla våra deltagare.

Barn

UH har skojiga läger och andra roliga saker där du kan träffa nya kompisar. Vi hittar på saker året om. Se UH som en kompis! En kompis som är precis som du, glad, rolig och som har en hörselskada! Många som har varit med på UH:s grejer tycker att det varit jätteroligt, häng med du också!

Ungdomar

Kom och umgås med oss på UH på läger och andra roliga saker. Du får känna dig som en i mängden och dela erfarenheter med andra. Vi har bland annat en häftig teckenspråksvecka i Leksand varje år. Du kan också engagera dig i någon av UH:s arbetsgrupper, surfa runt på hemsidan för mer info!
Gör din röst hörd, din röst är viktig!

Unga Vuxna

Unga vuxna är också en del av UH. Du kan delta i olika aktiviteter. Åka på olika konferenser efter givna teman och varför inte engagera dig på våra årsmöten. Du kan bli en förebild för andra medlemmar i UH, bland annat genom att dela dina erfarenheter och upplevelser. Så ta chansen nu och gå inte miste om något lärorikt och roligt!

Vi har varje år läger, kurser, konferenser, årsmöte med mera. På alla våra läger och träffar finns ledare som ansvarar för programmet och för att ge deltagarna den bästa möjliga upplevelsen. Vi jobbar med att ha en ledargrupp som speglar deltagarna.