Lediga tjänster

Lediga tjänster

OBS – ansökningstiden för denna tjänst har gått ut och intervjuer hålls löpande. Men maila kansli@uh.se om du ändå vill prova att skicka in en ansökan.

Politisk sekreterare/informatör (50%)

Unga Hörselskadade, UH, är en ideell ungdomsorganisation som arbetar för att barn och unga med hörselskada ska bli fullt delaktiga i samhället. Organisationen har cirka 450 medlemmar och består av åtta lokalavdelningar. Till huvudkontoret i Stockholm söker vi en politisk sekreterare/informatör (50 %) för ett vikariat med möjlighet till förlängning och utökad arbetstid. Vi erbjuder ett kreativt och utvecklande arbete som sker i nära samarbete med både tjänstepersoner och ideellt engagerade ungdomar.

Arbetsuppgifter
Som politisk sekreterare/informatör är din huvudsakliga arbetsuppgift att samordna och utveckla vårt påverkansarbete och vår kommunikation, detta innebär bland annat att:

● Skriva debattartiklar, uttalande och pressmeddelanden.
● Tillsammans med styrelsen ansvara för att opinionsbilda och för att skriva svar på remisser
● Administrera vår hemsida, nyhetsbrev och Unga Hörselskadades sociala medier
● Fortlöpande producera och uppdatera UH:s informationsmaterial.
● Samordna arbetet med att producera innehållet i medlemstidningen Rabalder tillsammans
med ideella.
● Producera texter som ska ligga till grund för fondansökningar och andra
projektansökningar.

Kvalifikationer
Vi ser att du har följande kvalifikationer:

● Mycket god känsla för att uttrycka dig i skrift oavsett om det är till tjänstemän, politiker, medlemmar eller allmänheten som du riktar ditt budskap.
● Erfarenhet av att ta fram projekt- och fondansökningar.
● Kunskap och erfarenhet av politiska beslutsprocesser, av påverkansarbete och
opinionsbildning.
● Kunskap om och erfarenhet av att arbeta med webb och sociala medier.

Meriter
Vi ser att du är engagerad, initiativrik, systematisk och klarar av att jobba självständigt. Du kommunicerar och samarbetar gärna med många olika människor, känner dig trygg i att sköta mediekontakter samt har förmåga att identifiera, formulera och lösa problem. Vi ser också att du har en vilja att bedriva påverkansarbete och har tankar om utveckling och strategier för opinionsbildning. Vi ser att det är meriterande om du har någon typ av eftergymnasial utbildning i kommunikation, retorik, journalistik eller annat för tjänsten relevant område. Det finns också goda möjligheter att kombinera tjänsten med studier inom något av dessa områden. Du får gärna ha erfarenhet av att arbeta i WordPress, InDesign och Photoshop.

Eftersom vi är en ungdomsorganisation ser vi gärna att du är ung och det är ett plus om du har erfarenhet av ideella organisationer. Det är också meriterande om du själv har en hörselskada eller har erfarenhet av hörselskadades behov. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet. Arbetsvillkoren följer arbetsplatsens kollektivavtal mellan KFO och Unionen samt Unga Hörselskadades tjänstereglemente.

Tjänsten är ett vikariat om 50 % tom 31 december 2020 med möjlighet till förlängning därefter. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Intervjuer kommer att hållas fortlöpande från och med 8 januari. Det är bra om du till intervju tar med dig arbetsprover, samt ett utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister.

Skicka din ansökan med löneanspråk till oss på e-post ansokan@uh.se senast den 7 januari.

Om du har frågor om tjänsten så är du välkommen att höra av dig till generalsekreterare Elida Slaatto på elida.slaatto@uh.se.

Läs annonsen i PDF.
Läs annonsen i Word.

 Postadress: Box 1068, 164 25 Kista | Besöksadress: Isafjordsgatan 30B, 164 40 Kista
Telefon: 08-457 55 00 | E-post: kansli@uh.se | Bankgiro: 5235-4271

Läs mer om vår integritetspolicy.