Inkludera flera – Utbildningsdag

3 nov 2022

Brinner du för personer med funktionsnedsättnings rättigheter? Är du intresserad av globala funktionsrättsfrågor? Tycker du också att alla personer med funktionsnedsättning ska leva ett liv fritt från fattigdom?

Den 21 januari 2023 ordnar MyRights projekt Inkludera Flera en utbildningsdag för dig som vill ta nästa steg och engagera dig i globala funktionsrättsfrågor.

Under utbildningen får du lära dig mer om internationella frågor och engagemang, lyssna till inspirationsföreläsare och träffa andra med liknande intressen inom funktionsrättsrörelsen. Parallellt med denna utbildning har MyRight programdagar för de som redan är projektaktiva och det kommer finnas gott om tid att prata och diskutera med dem.

Frågor som bland annat kommer tas upp under utbildningen:

  • Hur ser det ut idag för personer med funktionsnedsättning runt om i världen?
  • Vad säger internationella konventioner om personer med funktionedsättning?
  • Hur kan du hjälpa till att jobba för globala funkisfrågor?

Dagen är kostnadsfri och det finns möjlighet till övernattning på fredagen för de som bor längre ifrån, då vi börjar på lördag morgon. Inkludera Flera bjuder på resa, mat och eventuell logi.

Datum: 21 jan 2023
Plats: Scandic Klara, Hötorget i Stockholm

Formell anmälningsinbjudan skickas ut i slutet av november.

Kategorier: Engagemang

Tipsa UH!

Har du någon nyhet eller vill tipsa Unga Hörselskadade att skriva om, då kan du mejla till hej@uh.se.

Unga Hörselskadade är en ideell organisation som jobbar för att samhället ska bli mer tillgängligt för barn och unga med hörselskada så att dom ska känna sig delaktiga, självständiga och utvecklas på lika villkor.