Inkludera flera – Utbildningsdag

13 dec 2022

Inbjudan: Utbildningsdag om globala funkisfrågor

 Brinner du för personer med funktionsnedsättnings rättigheter? Är du intresserad av globala funktionsrättsfrågor? Tycker du också att alla personer med funktionsnedsättning ska leva ett liv fritt från fattigdom?

 Den 21 januari ordnar MyRights projekt Inkludera Flera en utbildningsdag för dig som vill ta nästa steg och engagera dig i globala funktionsrättsfrågor. Denna inbjudan går till samtliga MO:s , samt lokalavdelningar nom MyRight, både projektgrupper och kanslier. Detta är en väldigt bra möjlighet att se till att utbilda eventuella nya personer som vill engagera sig för organisationens internationella arbete.

 Under utbildningen får du lära dig mer om internationella frågor och engagemang, lyssna till inspirationsföreläsare och träffa andra med liknande intressen inom funktionsrättsrörelsen. Parallellt med denna utbildning har MyRight programdagar för projektaktiva medlemmar och det kommer att finnas gott om tid att umgås.

 Utbildningens innehåll

  • Vad är MyRight?
  • Hur ser det ut i världen för personer med funktionsnedsättning?
  • Agenda 2030 och konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning
  • Hur fungerar bistånd?
  • Inspirationsföreläsning
  • Workshop kring engagemang

När

21 januari 09.00-15.30

Var

IOGT-NTO Gården i Klara, Klara Södra Kyrkogata 20, 111 52 Stockholm 

Tillgänglighet

Alla oavsett funktionsnedsättning är välkomna att delta på utbildningen och om behov finns bekostar MyRight att man tar med sig en assistent/ledsagare/stödperson.

Kostnad

Dagen är kostnadsfri. För dig som kommer längre ifrån Stockholm finns möjlighet för bekostad resa och boende.

Anmälan

För att anmäla dig, klicka här. Det finns ett begränsat antal platser. Sista anmälningsdag är 21 december.

Denna inbjudan går ut till MyRights medlemsorganisationer och har som avsikt att spridas till personer som är intresserade och som funderar på att engagera sig inom organisationernas internationella arbete. Sprid gärna detta vidare till relevanta personer!

Vid eventuella frågor och funderingar, tveka inte att höra av dig till Rebekah Krebs på rebekah.krebs@myright.se eller via telefon 073 885 15 64 (telefon och sms)

 

Hoppas vi ses!

Kategorier: Engagemang
Taggar:

Tipsa UH!

Har du någon nyhet eller vill tipsa Unga Hörselskadade att skriva om, då kan du mejla till hej@uh.se.

Unga Hörselskadade är en ideell organisation som jobbar för att samhället ska bli mer tillgängligt för barn och unga med hörselskada så att dom ska känna sig delaktiga, självständiga och utvecklas på lika villkor.