Digital verksamhet

Spela Minecraft med UH och HiSUS

Minecraft är ett bygg och äventyrsspel där enbart kreativiteten kan sätta gränserna. I den virtuella världen kan man bygga fantastiska byggnader, slåss mot fientliga varelser, jaga djur, spränga berg eller varför inte jobba i en gruva. Man behöver ej vara läskunnig för att delta i spelet.

För att kunna spela behöver du:
Du behöver Minecraft på någon enhet (mobil, surfpaltta, dator eller Xbox, Nintendo Switch)
– Internetuppkoppling
Bedrock Engine-versionen av Minecraft som finns tillgänglig för mobil, Windows 10 och konsolerna Xbox One S och Xbox One X samt Nintendo Switch (Om du har Java Edition av spelet behöver vi fixa rätt version för att du ska kunna delta. Kontakta HiSUS kansli, i så fall.)
– Ladda ner Zoom (finns som app / www.zoom.us) för att kunna umgås med andra medan vi spelar, vilket innebär att det enbart kommer vara UH-människor närvarande både på zoom och i Minecraft.

Barnkonto?
Om ditt konto är ett barnkonto behöver din förälder logga in på sitt Microsoft konto för att godkänna att du får spela Realms.
Dessa kontoinställningar ska vara aktiverade: ”Join Multiplayer games” och”You can create and join clubs”.

Relam UH Stockholm
Vi har skapat ett så kallat ”realm”, vilket innebär att vi har en egen värld bara för oss själva, som heter UH Stockholm. Länk till realm skickas via mejl.

Vill du vara med?
Anmäl dig till hisuskansli@uh.se eller 079 318 10 77. Uppge följande infromation: 
För- och efternamn 
Ålder
Bostadsort 
Vilken enhet du kommer spela på (exempelvis PC, ipad, Xbox one och Nintendo Switch)
 Om du redan har Minecraft: vilken version du har (java eller bedrock)
Eventuellt tolkbehov (Teckenspråk/skrivtolk)

Spela Dragons and Dungeons

Tanken är att det är en så kallad one-shot. Man spelar alltså ett kort äventyr som kan köras en gång. Äventyret är anpassat för 4 spelare*.
Amanda kommer att vara spelledare för spelkvällen.

Alla är välkomna, nybörjare och erfarna spelare. För att kunna spela så behöver du en dator/laptop och en webbläsare.

“Max 4 deltagare kan delta. Först till kvarn. Om platserna är slut kommer du placeras på en reservlista

När: Lördag den 20 februari
Var:
 Digitalt via Zoom
Åldersgräns: 16+
Tid: 18.00 – 22.00 (spelet tar max 4 timmar)
Språk: Engelska (Men inte är obligatoriskt men bra att kunna för att läsa reglerna)

Länk skickas ut via mejl

Teckenspråkscirkel med UH i samarbete med Hisus, UHppsala och UH Dalarna

Nu är det dags igen! UH följer tillsammans med Hisus, UHppsala och UH dalarna upp förra årets populära teckenspråkcirkel med två cirklar, en nybörjarcirkel och en fortsättningscirkel.

Vid 5 tillfällen har du som medlem möjlighet att lära känna teckenspråket eller fördjupa dina kunskaper i teckenspråk. Teckenspråkscirkeln håller på 1 ½ timme per tillfälle och är på distans på Zoom. Det är helt gratis för dig som medlem att delta.

Lova Nyman håller i nybörjarcirkeln och Behnam Arya håller i fortsättningscirkeln. De är både mycket kunniga inom teckenspråk och har undervisat i teckenspråk tidigare på UH:s läger. Mer om Lova och Behnam kan ni läsa i deras presentationer nedan.

Var: Digitalt via Zoom
Tid:  Nybörjarpass 18.30-20.00 Fortsättningspass 20.00-21.30
Vilka tisdagar: Tisdagar 26 januari, 2 februari, 9 februari,16 februari och 23 februari

Länk skickas ut via mejl

Lova Nyman

Jag lärde mig lite teckenspråk på förskolan men tappade det snart därefter då jag började integrerat. När jag och min familj sedan flyttade till Lund så började jag på en specialskola och fick lära mig mer då. Idag jobbar jag på samma skola och har undervisat både på och i teckenspråk. Detta tycker jag gör så att jag får många fler möjligheter att kommunicera med mina
medmänniskor. Jag umgås även med några andra som också kan teckenspråk, folk från hela skalan, döv till hörande. Jag har också jobbat som ledare under teckenspråkslägret som UH tidigare har hållit i.

Under teckenspråkscirkelns gång tänkte jag att vi lär oss handalfabetet, vardagstecken, teckenspråksord samt att vi går igenom hälsningsfraserna . Självklart tar vi även emot önskemål.

Behnam Arya

Jag började lära mig teckenspråk efter gymnasiet. Idag pluggar jag på högskola och använder teckenspråkstolkar. Det gör att jag kan plugga på lika villkor som alla andra. Dessutom umgås jag med några andra som också kan teckenspråk. Jag har tidigare jobbat som ledare under teckenspråkslägret som UH har varje år. Under teckenspråkscirkel tänkte jag att vi lär oss positioner, känslor och orala komponenter, och fördjupar oss i att teckna berättelser. Självklart kan vi även ta upp önskemål.

 

Tips på digitala aktiviteter

Med tanke på att det har blivit svårare att träffa andra så skulle vi vilja tipsa om digitala aktiviteter som man kan göra istället. Det kan vara allt från att ha chatta med andra, spela spel, baka samma recept eller bara sitta ner och bara prata ut om sina tankar.

Quizkväll

Quizkväll t.ex. via Kahoot med en samtidig chatt i Discord eller annat program.

Titta på samma film samtidigt

Netflix Party via Google Chromes app så man kan titta på film tillsammans och chatta samtidigt.

Brädspelkväll

Via Boardgamearena (vissa spel kräver att den som bjuder in är premiummedlem men många går att spela med gratiskonton) och Zoom/Discord. Det finns både klassiska och nyare brädspel

Rita och Gissa spel

Drawasaurus
Skapa ett eget rum och bjud in hur många du vill!

Ta en fika

Ta en fika tillsammans via skype/discord eller annat program och prata om allt möjligt.

Chatta i Discord

Spela Minecraft

Har du förslag?

Om du tycker att det saknas något eller vill du tipsa UHom något annat digitalt sätt man kan umgås på?
Mejla direkt till kansli@uh.se.