Digital verksamhet

Här finner du digital verksamhet, spelkväll och lite olika föreläsaningar

digital spelkväll 29 – 30 maj

Nu har vi tröttnat på alla inställda aktiviteter, så vi har tagit saken i egna händer. UH bjuder tillsammans med HiSUS in till två digitala spelkvällar nu i veckan.
Vi kommer spela Poker nu på fredag 29 maj och Minecraft på lördag 30 maj!

Vi hoppas ni vill hänga på! Vi har ett eget bord och en egen värld, samt en egen mötesplattform (zoom), så det kommer enbart vara UH-människor närvarande.

Poker kväll - fredag 29 maj

Poker är ett roligt kortspel att spela tillsammans med vänner, där du ska försöka få bästa handen och satsa därefter. Hur stor är sannolikheten att just du vinner? Hur bra kan du läsa av dina motspelare? Hur mycket vågar du satsa? Vi spelar inte med riktiga pengar utan marker som du kan köpa med virtuella mynt. Vi kommer använda oss av appen Pokerrrr 2 och spela på ett eget bord.

Datum: 29 Maj
När: 18.00
Vad behövs?: Internetuppkoppling och en digital enhet (dator / mobil) och appen Pokerrr 2 och digitala plattformen Zoom.
Rekommenderad ålder: 17+

På plats kommer UH medlemmarna Kristofer Peterson och Jonathan Sohlmér att finnas.

Minecraft - Lördag 30 maj

Minecraft är ett bygg och äventyrsspel där enbart kreativiteten kan sätta gränserna. I den virtuella världen kan man bygga fantastiska byggnader, slåss mot fientliga varelser, jaga djur, spränga berg eller varför inte jobba i en gruva. Man behöver ej vara läskunnig för att delta i spelet. Det kommer finnas en ledare på plats som kan guida dig om de är första gången du spelar eller om några tekniska problem uppstår.

Vi har skapat ett så kallad ”realm”, vilket innebär att vi har en egen värld bara för oss själva. Vi använder oss av Bedrock Edition. Bedrock Engine-baserade-versionen av Minecraft som finns tillgänglig för mobil, Windows 10 och konsolerna Xbox One S och Xbox One X samt Nintendo Switch och VR-glasögon.

Datum: 30 Maj
När: 18.00
Vad behövs?: Internetuppkoppling och en digital enhet

Om du inte har minecraft men vill delta på kvällen, kontakta HiSUS kansli (kontaktuppgifter finner du nedan), så hjälper vi dig!

Spelkvällar – Hur anmäler jag mig?

Om du vill delta på någon av dessa spelkvällar anmäl dig till hisuskansli@uh.se eller 079 318 10 77, senast torsdag 28 maj.
En bekräftelse kommer skickas ut med all info som behövs för att du ska kunna koppla upp dig mot spelet och mötesplattformen. Allting är gratis.

I anmälan uppger du följande:

Namn
Ålder
Om du har behov av tolk? Teckenspråkstolk eller skrivtolk

Cissi Ferm föreläser – 1 juni

Vi på Unga Hörselskadade har glädjen att bjuda in dig till en digital föreläsning med den före detta elitidrottaren Cissi Ferm. Några av Unga Hörselskadades viktigaste områden är kunskapsinhämtning och spridande av positiva erfarenheter och vi är därför stolta att kunna ge föreläsningen med Cissi Ferm.

Cissi har tjugofyra säsonger som elitspelare i basket i bagaget och på bragdsidan finns ett guld i Deaflympics, ett VM-guld och fem EM-guld med dövlandslaget i basket, bara för att nämna några! 

Föreläsningen sker den 1 Juni kl 19.00 på den digitala plattformen Zoom.
Föreläsningen kommer att ske på teckenspråk och det kommer att finnas teckenspråkstolkar / skrivtolkar som tolkar det Cissi Ferm tecknar.

 Box 1068, 164 25 Kista | Besöksadress: Isafjordsgatan 30B, 164 40 Kista
Telefon: 08-457 55 00 | E-post: kansli@uh.se | Bankgiro: 5235-4271

Läs mer om vår integritetspolicy.