Digital verksamhet

Digital workshop: Hållbart engagemang – vad är det?

Alla våra medlemmar är välkomna att delta gratis på denna 2-timmars workshop som ger dig goda grunder att förstå vad som skapar negativ stress och vad som är viktigt att veta för att se problemen och bygga ett hållbart engagemang.

I workshopen pratar vi om varför det är viktigt att prata om Hållbart engagemang. Vi pratar om vad stress och återhämtning är och går igenom teorierna kring krav, kontroll, stöd och kasam. Vi använder oss av mentimeter och annotation för att skapa digital interaktion. Detta passet lämpar sig bäst att genomföras vid en dator med en smartphone i närheten.
Kursledare är Ellinor Aaby Olsson från LSU.

Tid och plats: Lördag 12 december kl. 10-12 på Zoom (länk skickas ut efter sista anmälningsdag)
Deadline för anmälan: Onsdag 9 december.
Deltagaravgift: Gratis för medlemmar och stödmedlemmar.

Spelkvällar – Minecraft under hela hösten

Tillsammas med HiSUS kommer UH ha digitala spelkvällar under hela hösten! Kvällen vänder sig till dig som erfaren Minecraft spelare och dig som är nyfiken på vad vårt digitala universum har att erbjuda. Vi har erfarna ledare på plats som kan guida dig i spelet om det är första gången. Du är välkommen oavsett vart du än bor i vårt avlånga land.

Minecraft är ett bygg och äventyrsspel där enbart kreativiteten kan sätta gränserna. I den virtuella världen kan man bygga fantastiska byggnader, slåss mot fientliga varelser, jaga djur, spränga berg eller varför inte jobba i en gruva. Man behöver ej vara läskunnig för att delta i spelet. Det kommer finnas en ledare på plats som kan guida dig om det är första gången du spelar eller om några tekniska problem uppstår.

Vad man behöver för att delta:
För att kunna spela Minecraft behöver du en dator, surfplatta eller mobil med internetuppkoppling och ett konto på Microsoft. Minecraft versionen som heter Bedrock Edition. Om du har Java Edition av spelet behöver vi fixa rätt version för att du ska kunna delta. Kontakta HiSUS kansli.

Var: Digitalt via Minecraft och Zoom
Tid:  Vi spelar mellan 17.30-20.00.
Vilka Torsdagar: 27 augusti, 24 september, 22 oktober, 26 november och 17 december.

Bor i stockholm? Om du är boende i Stockholm kan du åka till HiSUS ungdomsgård på Lidnersgatan 10 i Kristineberg och spela Minecraft där.

Om du vill delta på denna spelkvällarna anmäler du dig till hisuskansli@uh.se eller ring/smsa till 079 318 10 77. En bekräftelse kommer skickas ut med all info som behövs för att du ska kunna koppla upp dig mot spelet och mötesplattformen. Allting är gratis.

 

I anmälan ska du uppge vad du heter, ålder, vart du bor / vilken lokalavdelning, har du behov av tolk? ( Teckenspråkstolk  eller skrivtolk), vilken enhet du kommer spela på samt vilken version av Minecraft du har (Java eller Bedrock Edition). Meddela oss gärna vilken mejl som är kopplad till Microsoftkontot som du ska spela ifrån.

Nepalfika med UH 1 oktober

Nu arrangerar UH en digital fikastund ☕️

Vi berättar då mer om vårt spännande utvecklingssamarbete i Nepal. Det är en möjlighet för alla som vill veta mer om projektet och även få information om vad som är på gång inom projektet under hösten. Det finns också möjlighet att få svar på frågor och funderingar om projektet.

När: Torsdag 1/10 klockan 18.30 – 20.00
Plats: Zoom, länk skickas ut till anmälda deltagare samma dag, två timmar innan mötet.
Tillgänglighet: Teckenspråkstolkning kommer att finnas på plats. I samband med anmälan meddelas behov av skrivtolkning eller andra önskemål för ett tillgängligt möte.

Anmälan: skicka ett mail till sara.bryntse@uh.se senast 24/9.

Utbildningsdag – ”Jag och min hörselnedsättning”, ”Jag och min tinnitus” och ”jag och min meniéres sjukdom” söndagen den 18 oktober

Utbildningen kommer att ske digitalt via plattformen Zoom. Under utbildningen så kommer du få reda på hur det är att leva med Meniéres Sjukdom, tinnitus och hörselnedsättning. Vi kommer att prata om vilka verktyg som kan underlätta ens vardag och vad andra i en liknande situation tagit med sig i livet. Du kommer få lyssna på tre olika föreläsningar och efter det får du möjlighet att dela med dig av dina egna erfarenheter. Vi avslutar med en Kahoot i slutet, du hänger väl med?

När: Söndagen den 18 oktober klockan 10.00 – 13.00
Plats: Digitala plattformen Zoom
Ålder: 15 – 30 år
Kostnad: Gratis
Sista anmälan: Anmäl dig senast 2 dagar innan konferensen, den 16 oktober för att länken skickad till dig på förhand.

Tips på digitala aktiviteter

Med tanke på att det har blivit svårare att träffa andra så skulle vi vilja tipsa om digitala aktiviteter som man kan göra istället. Det kan vara allt från att ha chatta med andra, spela spel, baka samma recept eller bara sitta ner och bara prata ut om sina tankar.

Quizkväll

Quizkväll t.ex. via Kahoot med en samtidig chatt i Discord eller annat program.

Titta på samma film samtidigt

Netflix Party via Google Chromes app så man kan titta på film tillsammans och chatta samtidigt.

Brädspelkväll

Via Boardgamearena (vissa spel kräver att den som bjuder in är premiummedlem men många går att spela med gratiskonton) och Zoom/Discord. Det finns både klassiska och nyare brädspel

Rita och Gissa spel

Drawasaurus
Skapa ett eget rum och bjud in hur många du vill!

Ta en fika

Ta en fika tillsammans via skype/discord eller annat program och prata om allt möjligt.

Chatta i Discord

Spela Minecraft

Har du förslag?

Om du tycker att det saknas något eller vill du tipsa UHom något annat digitalt sätt man kan umgås på?
Mejla direkt till kansli@uh.se.

 Box 1068, 164 25 Kista | Besöksadress: Isafjordsgatan 30B, 164 40 Kista
Telefon: 08-457 55 00 | E-post: kansli@uh.se | Bankgiro: 5235-4271

Läs mer om vår integritetspolicy.