Bli lägerledare

Ansökan stänger den 13 feburari 2023

Dag(ar)

:

Timme(s)

:

Minut(er)

:

Andra(s)

Lägerledare hos Unga Hörselskadade

Är du intresserad av att jobba med barn och ungdomar? Är du ansvarstagande och driven? Som lägerledare skapar och ansvarar du för innehållet på våra läger. Vi söker dig som är ansvarstagande och driven, som har många idéer och vill skapa roliga minnen för våra deltagare.

Vem kan ansöka?

– Du måste vara minst 18 år när lägret börjar
– Vara medlem i UH år 2022
– Skicka in aktuellt utdrag ur belastningsregistret.
– Det är ett plus att ha B-körkort
– Du ska tycka att det är roligt att jobba med barn och unga!
– Det är meriterande att kunna teckenspråk

Du behöver inte ha varit lägerledare tidigare, du kommer få delta i vår ledarutbildning som är varje vår i Stockholm.

Att jobba som ledare

Att jobba som ledare är ett mycket uppskattat och utmanande uppdrag som av många omnämns som det roligaste de har gjort i Unga Hörselskadade. Du är med och gör en aktivitet till en rolig och fantastisk upplevelse för våra medlemmar och du får ovärderlig erfarenhet. Som ledare kan du också fråga om att få intyg på att du har jobbat på Unga hörselskadades läger som du sen kan ha i ditt CV framöver. Mejla hej@uh.se om att få ett intyg, skriv även på vilket läger du jobbat på.

Som lägerledare ska du vara ansvarstagande och driven, ha många idéer och viljan att skapa roliga minnen för våra deltagare.

På ledarutbildningen går vi bland annat igenom: ledarskap, konflikthantering, lägerplanering, kommunikation med mera. Nytt för i år är att vi anordnar utbildningen tillsammans med vår lokala Stockholmsförening HiSUS. I formuläret när du gör din intresseanmälan kan du ange vilka läger vi kan tänka dig att jobba på. Om du har frågor om utbildningen eller om vad det innebär att vara ledare så maila kansliet.

Vilka roller finns?

Det finns två ledarroller på våra läger: lägerföreståndare eller lägerledare. Oavsett vilken roll du har så är du delaktig i att se till att alla får en fantastisk upplevelse på våra aktiviteter. Läs mer om ledarrollerna här nedan. Du kan också läsa lite mer om ledarutbildningen samt om vår resursbank för våra ledare.

Föreståndare

Som föreståndare har du det övergripande ansvaret för lägret. Vi vill helst att du är 18 år eller äldre då det krävs erfarenhet. Du är kontaktperson mellan kansliet och resten av ledaragruppen innan, under och efter lägret.  I det ingår saker som resor till och från lägret, vad som ska packas ner i lägerlådor, om något behöver köpas till lägret med mera, uppdatera UH:s instagram med inslag av fotografering eller filmning. Du ansvarar också för ekonomin, fördelar arbetet mellan ledarna och ansvarar för att hålla ihop ledargruppen på lägret samt kontakt med föräldrar.

Ledare

Som ledare är ditt uppdrag att ansvara för att alla har det bra och trivs på lägret. Du genomför de uppgifter som ni kommer överens om i ledargruppen, både inför och under lägret. Det kan till exempel vara att planera lekar, utflykter, matlagning och att vara med deltagarna. Som ledare arbetar du i ett nära samarbete med de andra ledarna och föreståndaren.

Ledarutbildning

Varje år anordnar vi en ledarutbildning dit alla som ska vara ledare under året bjuds in. Det finns inga krav på att du som är ledare hos oss har tidigare ledarerfarenhet. På utbildningen lär vi oss tillsammans om ledarrollen och vi utbyter erfarenheter och planerar läger tillsammans. En viktig del av utbildningen är att ledargrupperna för de olika lägrena får tid och utrymme att planera aktiviteter till själva lägret.

Under ledarutbildningen så går vi ofta igenom:

  • Första hjälpen utbildning (L-ABC) och Hjärt och Lungräddning (HRL)
  • Ledarskap
  • Konflikthantering och kommunikation
  • Normer
  • Trygga Möten
  • Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF)
  • Vad man ska tänka på under ett läger
  • Planeringstid