Årsmöte

Vad är ett årsmöte?
Årsmötet är vårt högsta beslutande organ där kommande året för Unga Hörselskadade tar form. På årsmötet väljs vår styrelse, vi beslutar om verksamhetsplan och tema samt behandlar motioner och propositioner. Tillsammans bestämmer vi vilken riktning vår verksamhet ska ta. Alla medlemmar som är 30 år eller yngre har rösträtt och kan delta på årsmötet. Under årsmöteshelgen har du även möjlighet att träffa andra medlemmar du inte träffat på länge, umgås, diskutera och byta erfarenheter.

Vi ordnar också alltid roliga aktiviteter i samband med årsmötet. Förra året var vi och åt på restaurang samt spelade femkamp där bl.a. bowling och shuffleboard ingick. Detta brukar uppskattas av deltagarna!

Direktdemokrati
På årsmötet 2008 infördes direktdemokrati, och det har vi haft sedan dess. Det innebär att alla våra medlemmar har rösträtt på årsmötet. Du behöver alltså inte åka för en lokalförenings räkning utan som medlem får man åka på årsmöte. Alla närvarande på årsmötet har yttrande- och förslagsrätt. Gäster har yttranderätt.

Årsmöte 2019
Årsmötet 2019 är den 29 november- 1 december i våra kanslilokaler i Kista, Stockholm. Anmäl dig här!

När: 29 november – 1 december
Var: Isafjordsgatan 30B, Kista (Stockholm). Samma lokaler där rikskansliet har sin bas.
Anmälan: Årsmötet är gratis och du anmäler dig här senast den 20 oktober. Där finner du också mer information om hur anmälan ska gå till.
Frågor: Kansliet ansvarar för bokning av resor, boende och annat praktiskt runt årsmötet. Kontakta elida@uh.se om du har frågor. 

Nominera till riksstyrelsen och utmärkelser
Var med och påverka UH:s framtid genom att nominera de du tycker passar bra till uppdrag inom UH. På årsmötet väljer vi representanter till riksstyrelsen. Vi väljer även valberedning och föreningsrevisor. Samtidigt lyfter vi alltid fram någon som har gjort det lilla extra i UH. Du kan nominera medlemmar till årets utmärkelser som exempelvis årets UH:are eller årets UH-ledare. Andra utmärkelser som delas ut är årets VIPHIP och årets vaxpropp. Kriterier finner du lite längre ner på sidan. Vid nominering till uppdrag inom UH, maila till valberedningen@uh.se senast den 17 oktober. Vill du nominera utmärkelser, maila dina förslag till frida@uh.se senast den 17 oktober.

Påverka Unga Hörselskadades framtid – skriv en motion! 
Vill du påverka vad UH ska arbeta med under 2020? Har du en toppenidé? Vill du se någon förändring i vår verksamhet? Skriv en motion, det vill säga ett förslag, som tas upp och beslutas om under årsmötet. Skriv ner vad du vill, varför du vill det och vad du vill att årsmötet ska besluta. Alla idéer är uppskattade, små som stora.

Vill du ha hjälp med formuleringar är du välkommen att kontakta Elida på elida@uh.se, det är även dit den färdiga motionen skickas senast den 17 oktober.

Konferens under årsmöteshelgen – relationer till hörande
I anslutning till årsmötet håller vi detta år en konferens med relationer utifrån ett hörselperspektiv som tema. Det handlar då om den hörselskadades relationer till andra hörande. De flesta hörselskadade barn och ungdomar föds i hörande familjer. Även under studier och senare i yrkeslivet är personer med hörselskada ofta en ensam minoritet bland hörande. Under årets konferens vill Unga Hörselskadade fokusera på den hörselskadades relation till andra hörande i sin omvärld och det kan då handla om vänskapsrelationer, familjerelationer, relationer med kollegor och studiekamrater och kärleksrelationer. Mer information kommer komma längre fram om konferensen på hemsidan och på sociala medier – så håll utkik!

Är du sugen på att få vara med? Anmäl dig här!

Årets UH:are

På varje årsmöte delas priset Årets UH:are ut för det året som har varit. Priset delas ut till en medlem som antingen utmärkt sig i fråga om engagemang för UH:s frågor, som tillfört UH något, som aktivt arbetat för att stärka UH som organisation och liknande. Vill du nominera dig någon? Maila frida@uh.se senast 17 oktober.

Årets UH-ledare

På varje årsmöte delas priset Årets UH-ledare. Priset delas ut till en person som utmärkt sig som ledare i UH och som varit engagerad, varit en god arbetskamrat och genomfört de uppgifter som personen åtagit sig på ett tillfredsställande sätt. Skicka din nominering till frida@uh.se senast 17 oktober. 

Årets VIPHIP

Unga Hörselskadade delar årligen ut VIPHIP åt en person, organisation eller ett företag som gynnar utvecklingen mot ett samhälle som är tillgängligt för unga med hörselskada. Har du förslag på nominering? Maila frida@uh.se senast den 17 oktober.

Årets vaxpropp

Unga Hörselskadades vaxpropp går till en person, en organisation, en myndighet eller ett företag som på något sätt visad brist på lyhördhet gentemot unga människor med hörselskadors behov och intressen. Maila din nominering till frida@uh.se senast 17 oktober.

 Postadress: Box 1068, 164 25 Kista | Besöksadress: Isafjordsgatan 30B, 164 40 Kista
Telefon: 08-457 55 00 | E-post: kansli@uh.se | Bankgiro: 5235-4271

Läs mer om vår integritetspolicy.