Digitalt Årsmöte

Digitalt årsmöte 2020

När: 27 – 29 November
Var: Digitalt via mötesplattformen Zoom (länkar skickas ut på förhand)
Provmöten: Vi kommer ordna några provmöten inför årsmötet där det finns möjlighet att pröva på de digitala mötesredskapen Zoom och Suffra – så håll utkik!

Vi har beslutat att genomföra årsmötet digitalt i år med anledning av Corona – för dig som redan anmält dig innebär detta att din anmälan nu gäller digitalt deltagande och att vi därför inte ordnar resa, mat och boende åt dig i Stockholm. Vill du delta men känner att det inte kommer fungera digitalt för just dig? Var vänlig kontakta generalsekreterare Elida Slaatto elida@uh.se så försöker vi hitta en bättre lösning.

Årsmöte + Konferens

Genom din anmälan till årsmötet blir du även samtidigt anmäld till vår digitala AI-konferens, läs mer om konferensen längre ner.

Sista anmälningsdag - 15 november

Dag(ar)

:

Timme(s)

:

Minut(er)

:

Andra(s)

Vad är ett årsmöte?

Årsmötet är vårt högsta beslutande organ där kommande året för Unga Hörselskadade tar form. På årsmötet väljs vår styrelse, vi beslutar om verksamhetsplan och tema samt behandlar motioner och propositioner. Tillsammans bestämmer vi vilken riktning vår verksamhet ska ta. Alla medlemmar som är 30 år eller yngre har rösträtt och kan delta på årsmötet. Under årsmöteshelgen har du även möjlighet att träffa andra medlemmar du inte träffat på länge, umgås, diskutera och byta erfarenheter.

Vi ordnar också alltid roliga aktiviteter i samband med årsmötet. Förra året var vi och åt på restaurang samt spelade femkamp där bl.a. bowling och shuffleboard ingick. Detta brukar uppskattas av deltagarna!

Direktdemokrati

På årsmötet 2008 infördes direktdemokrati, och det har vi haft sedan dess. Det innebär att alla våra medlemmar har rösträtt på årsmötet. Du behöver alltså inte åka för en lokalförenings räkning utan som medlem får man åka på årsmöte. Alla närvarande på årsmötet har yttrande- och förslagsrätt. Gäster har yttranderätt.

Här kan du nominera personer till olika roller i riksstyrelsen, valberedningen och de som du tycker förtjänar en särskild utmärkelse.
Sista dag att nominera är 16 oktober.

Vill du påverka vad UH ska arbeta med under 2021? Har du en toppenidé? Vill du se någon förändring i vår verksamhet? Skriv ett förslag eller fler, ett förslag kallas med finare ord Motion. Förslagen kommer sen tas upp och beslutas under årsmötet.
Sista dag att lämna in förslag är 16 oktober.

Digital Konferens: ”AI – och hur det påverkar oss med hörselskada”

Sedan år 2017 har vi i samband med årsmötet arrangerat en konferens inom ett aktuellt ämne, 2017 var ämnet tinnitus och 2018 var det tvåspråkighet. Under 2019 års novemberkonferens var temat relationer till oss själva och en hörande omvärld.

Under 2020 har vi ett nytt spännande tema kring en framtidsfråga som på många sätt redan är här! Artificiell intelligens flyttar på många områden in i frågor som rör personer med hörselskada. Det kan handla om hur program och event textas, hur hjälpmedel processar ljud, musik eller annan information för att göra den tillgänglig och anpassad efter den enskilda personens hörselskada.

Samtidigt finns det baksidor av utvecklingen som vi behöver prata om. Är en AI-textning lika integritetssäker som en textning som sker genom skrivtolk? Kan en framtida arbetsmarknad där fler och fler jobb tas över av datorer bli en arbetsmarknad som riskerar att slå ut personer med funktionsnedsättning? Hur ska vi kunna garantera att rättsliga och andra beslut som fattas med stöd av AI inte snedvrids på grund av den ”färgblindhet” som AI:n har visat sig kunna lida av, och att de fördomar som finns i samhället inte skall slå över i den artificiella intelligensens värld?

Detta och mycket mer kommer att tas upp på denna spännande konferens, ta chansen att diskutera en viktig del i vårt högteknologiska samhälle, kopplat till vår funktionsnedsättning.

Vi kommer längre fram återkomma med mer information om vilka föreläsare som kommer till konferensen, så håll utkik!

Genom din anmälan till årsmötet blir du även samtidigt anmäld till vår digitala AI-konferens.

 Postadress: Box 1068, 164 25 Kista | Besöksadress: Isafjordsgatan 30B, 164 40 Kista
Telefon: 08-457 55 00 | E-post: kansli@uh.se | Bankgiro: 5235-4271

Läs mer om vår integritetspolicy.