"Det är hög tid för Örebro kommun att skärpa till sig"

Vi välkomnar beskedet att RGD/RGH får stanna på Risbergska terminen ut men det är upprörande att det krävs demonstrationer och krismöten för att kommunen ska involvera elever och personal i sina beslut. Det är oacceptabelt att Örebro kommun gång på gång fattar beslut över huvudet på dem besluten påverkar. Vi har flera gånger tidigare lyft vikten av att involvera elever i de beslutsprocesser som påverkar dem, men ännu en gång väljer Örebro att ta beslut helt utan dialog.

Unga Hörselskadade påtalade detta så sent som i november när vi delade ut Årets Vaxpropp till Örebro kommun för deras undermåliga hantering av såväl flytten av Risbergska som flytten av förskolan Kattungen. Eleverna ska inte behöva lägga energi och tid på att slåss för sin rätt till en trygg utbildning, det är något som kommunen ska ta ansvar för.

Det är hög tid för Örebro kommun att skärpa till sig och se över sina beslutsprocesser och sina prioriteringar samt att ta sitt ansvar för alla elevers rätt till likvärdig utbildning.

Jonathan Wahlström, ordförande Unga Hörselskadade
Dalya Sediq, ordförande Unga Hörselskadade Örebro

Här kan du läsa om RGD/RGH i en artikel på SVT Nyheter
Här kan du läsa om Årets Vaxpropp 2015 tilldelad Örebro kommun

29 april 2016