Kalender

Halloweenläger

Den sista helgen i oktober bjuder vi in till vår kuslig Halloweenhelg. Vi kommer bo i stugor, ha spännande och mysiga aktiviteter, umgås och fira Halloween. Alla våra medlemmar mellan 6-15 år är välkomna. Ledare från Unga Hörselskadade kommer finnas på plats för att skapa ett stämningsfullt läger och se till att alla har det roligt och kommer in i gänget.

Var: Herrfallet, utanför Arboga
När: 26-28 oktober
Ålder: 6-15 år
Kostnad: 300 kronor 
Sista anmälan: Just nu är lägret fullbokat. Men ni kan alltid maila hanna@uh.se ändå, ibland kan det dyka upp återbud eller liknande.

Du måste vara medlem i Unga Hörselskadade 2018 för att få delta

Årsmöte/Tvåspråkighetskonferens

Dags för årsmöte! Detta årsmöte kommer denna gång att hållas i Örebro. På mötet diskuterar vi aktiviteter, vårt påverkansarbete, stadgeändringar, ekonomi med mera. Dessutom kommer vi att ha en tvåspråkighetkonferens. Alla våra medlemmar är välkomna.

Var: I ABF:s lokaler på Fredsgatan 18 i Örebro.
När: 23-25 november
Kostnad: Gratis!
Sista anmälan: 21 oktober. Klicka här för att anmäla dig.
Frågor? Kontakta maria@uh.se vid frågor.

Du måste vara medlem i Unga Hörselskadade 2018 för att få delta

Mer information om årsmötet.

 

 

Vinterläger

I början på 2019 bjuder vi in till vinterläger i småländska Skuggebo. Lägergården ligger vackert vid sjön Rusken öster om Värnamo. Ledare från Unga Hörselskadade med egen erfarenhet av hörselskada finns på plats och förutom att genomföra aktiviteter finns de där för att skapa en bra grupp och för att varje deltagare ska få ut det bästa av dagarna. På lägret kommer vi ha kul i snön, pyssla, grilla och ha andra mysiga aktiviteter tillsammans.

Var: Skuggebo (utanför Värnamo)
När: 3-6 januari 2019
Ålder: 6-15 år
Kostnad: 400 kr (resa ingår ej)
Sista anmälan: 6 december. Klicka här för att anmäla dig.
Frågor? Kontakta hanna@uh.se

Du måste vara medlem i Unga Hörselskadade 2019 för att få delta

Barn- och ungdomsläger på Herrfallet 2019

På Herrfallet har UH under flera år anordnat ett av våra mest populära läger. Vi har två grupper som har läger parallellt, en för barn mellan 6-12 år och en för ungdomar mellan 13-18 år. På Herrfallet bor vi i stugor, vi lagar vår egen mat och har lägeraktiviteter både ute och inne. På programmet står traditionella lägeraktiviteter och räkna med en hel del bad vid den långgrunda sandstranden på området. Du kommer väl med?

Var: Herrfallet, Arboga
När: 24 juni-30 juni
Ålder: 6-12 år respektive 13-18 år
Kostnad: 700 kr (resa ingår ej)
Sista anmälan: 23 april. Klicka här för att anmäla dig.
Frågor? Mejla hanna@uh.se

Du måste vara medlem i Unga Hörselskadade 2019 för att få delta

Teckenspråksvecka 2019

Är du nyfiken på teckenspråk? Eller du kanske redan kan en del teckenspråk och vill lära dig mer? Alla Unga Hörselskadades medlemmar mellan 15-30 år är välkomna att delta på teckenspråksveckan. Vi kommer att vara på Västanviks folkhögskola utanför Leksand. Skolan är teckenspråkig, vilket gör att du får möjlighet att träna ditt teckenspråk även utanför lektionssalarna. På dagarna är det teckenspråkslektioner och på kvällarna organiserar ledare från Unga Hörselskadade traditionella lägeraktiviteter. På lördagen gör gruppen en heldagsutflykt.

Var: Västanviks folkhögskola, Leksand
När: 20 juli - 4 augusti
Ålder: 15-30 år
Kostnad: 1500 kr (resa ingår). Klicka här för att anmäla dig.
Sista anmälan: 10 maj 2019
Frågor? Mejla hanna@uh.se

Du måste vara medlem i Unga Hörselskadade 2019 för att få delta