Barnläger

På våra barnläger träffas medlemmar i Unga Hörselskadade som är från sex år och uppåt. Den övre åldersgränsen varierar för de olika lägren. Vår ambition är att vi har flera olika barnläger varje år och vi jobbar för att sprida dem i tid och ha dem på olika platser med förhoppningen att nå så många deltagare som möjligt. Har du frågor om var vi lägger våra läger eller vill du komma med förslag? Vi tar jättetacksamt emot all input och är särskilt intresserade av att hitta nya samarbeten med tex föräldraföreningar inom HRF eller motsvarande. Alla lägerfrågor hanteras av vår organisationssamordnare som nås på hanna@uh.se.

Vi har både traditionella veckolånga sommarläger samt läger på tex Halloween, i mellandagarna och under våren. På våra läger leker vi lekar, spelar spel, pysslar samt är utomhus och badar, grillar, upptäcker naturen med mera.

Före lägret

  • Information om våra lägerplaner publiceras så fort vi kan här på vår hemsida. Kalender för 2018.
  • Anmälan görs till kansliet i vårt anmälningsformulär.
  • Inom en vecka efter anmälan så återkommer vi med en anmälningsbekräftelse och med betalningsinformation.
  • Ca en månad innan lägret skickar vi ut ett deltagarbrev med mer information om tid, plats och aktiviteter.
  • Deltagare ordnar oftast resa själv. Vi uppmuntrar samåkning, kontaktuppgifter till andra deltagare får ni i samband med deltagarbrevet.

Under lägret

  • En ledargrupp finns på plats hela tiden och ser till att era barn får mat, mår bra och har de allra bästa förutsättningar för att ha en rolig lägervistelse.
  • Vår ambition är att alltid ha teckenspråkskompetens i ledargruppen. Vi har också alltid med oss hörslinga. Ledargruppen tar ansvar för att kommunikationen ska ske på villkor som passar deltagarna bäst, alla barn ska få känna sig trygga och som en del i en gemenskap.